Haberler

Köy İftarlarında Buluşuyoruz

15-06-2016

Her yıl geleneksel olarak Türkiye’nin farklı köylerinde yapılan “Köy İftarları” programlarından biri de Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı Tuzaklı köyünde yapıldı.

Deniz Feneri gönüllüsü ve aynı zamanda İlim Yayma Cemiyeti Söğüt İlçe Başkanı Mustafa Işık ve Deniz Feneri İstanbul Şubesi tarafından organize edilen iftar sofrasında 200 kişi buluştu.

İftara Deniz Feneri Derneği İstanbul Şube Koordinatörü Yusuf Baykal, İletişim Koordinatörü Recep Koçak, program ekibinden Ömer Tüccar ve Ferdi Gümüş katıldı.

Deniz Feneri gönüllüsü Mustafa Işık ve Deniz Feneri İstanbul Şubesi tarafından Söğüt’te dört yıldır köy iftarları düzenleniyor. Daha önce de Söğüt merkez köylerinde, Kayı Obasının Söğüt’e ilk olarak gelip yerleştiği Buracık Köyünde ve geçen yıl sel felaketi yaşanan Tozmanlı Köyünde binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen köy iftarlarının önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesi planlanıyor.

Buradaki programın tamamlanmasının ardından Deniz Feneri İstanbul Şubesi Bursa Büyükorhan’da köy iftarı organize edecek. 17 Haziran Cuma günü yapılacak olan iftar programında 400 kişi ile iftar sofrasına oturulacak.

İlçe yöneticilerinin de katılım göstermesinin beklendiği programa Yeni Akit Gazetesi Yazarı Hüseyin Öztürk, Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, Deniz Feneri İstanbul Şube Koordinatörü Yusuf Baykal, Deniz Feneri İstanbul Şube Üyeleri İslam Binici, Reşat Tuncer ve Adnan Öztürk katılacak.

Toplam