Haberler

Makedonya yetimleri ile iftar ettik

04-07-2015

İslam Dünyası Yetimler Günü vesilesiyle düzenlenen iftar programına 250 yetim katıldı.

ENSAR Derneği, Deniz Feneri Derneği ile birlikte Üsküp Kalabria Restoranında Dünya Yetimler Günü vesilesiyle İftar Programı düzenledi.

İslam Dünyası Yetimler Günü vesilesiyle düzenlenen iftar programına 250 yetim katıldı.

Program, Köprü Derneği İlahi Grubu’nun sunduğu ilahi dinletisiyle açıldı.

Dünya Yetimler Günü İftar Programına Deniz Feneri Derneği Genel Kurul üyeleri Nurullah Bayhan ve Osman Acun, Ülke TV’den Ayhan Yağızer, Abdullah Acun, T.C. Din Hizmetleri Müşaviri Seyfettin Ersoy, ENSAR Derneği Başkanı Süleyman Baki, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü İsmail Kocayusufoğlu, Makedonya İştip Müftülüğü Sekreteri Reyhan Mandak ve çok sayıda misafir katıldı.

Selamlama konuşması yapan ENSAR Derneği Başkanı Süleyman Baki, "Bu akşamki iftar ayrı bir hassasiyet ifade ediyor. Yetimlerin iftarı. Bu akşam burada 250 yetimi, yarın akşam da Kumanova'da 150 yetimi ağırlayacağız inşaallah. Toplam 400 yetim ve ailelerini bu iftarlarda buluşturuyoruz. Yetimler bizim gözbebeğimizdir. Bizler yetim bir Peygamberin ümmetiyiz" dedi.

İftar programında Deniz Feneri Derneği adına selamlama konuşması yapan Dernek Temsilcisi Osman Acun şunları söyledi; "Şu anda çok duygu yüklüyüm. 15. iftarımızı yaptık ama bu akşamki iftar kadar haz aldığım, kendimi mutlu hissettiğim bir iftar daha yaşayamadım. Benim Makedonya'ya üçüncü gelişim. Her gelişim hizmet için hayır için oldu. İlk gelişimde İştip'te Hamidiye medresesinin yerini tespit etmiştik. Oraya bir medrese yapma kararı aldık. İkinci gelişimiz o başlattığımız inşaatının tamamlanması ve medresenin hizmete açılması vesilesiyle olmuştu. Bu gün de hamdolsun yine bir hayırlı hizmet için buradayız."

Konuşmaların ardından programın kapanışı dua ile yapıldı. Dünya Yetimler Günü İftar Programının duasını T.C. Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Seyfettin Ersoy yaptı.

İftar programının ardından Deniz Feneri Derneği, yetimlere ayakkabı dağıttı, bayram harçlığı verdi.

Toplam