Haberler

Mazlumları ısıtan hediye

27-01-2016

İyilik gönüllüleri, 115 çocuğu sevindirdi

Deniz Feneri Derneği gönüllüleri, Nisa Kültür Platformu üyeleriyle birlikte Çorum’daki sığınmacı ailelerin çocuklarını sevindirdi.

Ülkelerindeki savaş ve iç karışıklıklardan kaçarak Türkiye’ye sığınan mazlum aileler için harekete geçen iyilik gönüllüsü Çorumlu hanımlar, hayırseverlerin desteği ile örnek bir çalışmaya imza attılar.

Deniz Feneri Derneği Çorum Koordinatörlüğü’nün öncülüğünde bir araya gelen Nisa Platformu’na üye sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 115 muhacir çocuğa bere ve kaşkol hediye ettiler.

Zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren mazlumlar için kolları sıvayan Çorumlu iyilik melekleri, hazırladıkları örgü hediyeleri dün muhtaç ailelere ulaştırdılar.

MAZLUMLARI ISITAN ARMAĞAN

Nisa Platformu Sözcüsü Ayşegül Çınar ve bazı STK temsilcilerinin de hazır bulunduğu etkinlik hakkında bilgi veren Deniz Feneri Derneği Gönüllü Koordinatörü Yasemin Eyvazlı, soğuk hava koşulları altında yaşam mücadelesi veren mazlumlar için bere ve kaşkol yardımı organize ettiklerini açıkladı.

Evhanımlarının gönüllü olarak katıldığı kampanyadan bahseden Yasemin Eyvazlı, amaçlarının Çorum’a sığınan muhacir ailelerin çocuklarını soğuktan koruyan hediyelerle sevindirmek olduğunu söyledi.

Çorum Belediyesi Kadın Kültür Sanat Merkezleri kursiyerlerinin de kampanyaya destek verdiğini anlatan Eyvazlı, hazırlanan bere ve kaşkolların Kale, Kunduzhan ve Yeniyol Mahalleleri’nde ikamet eden ailelere dağıtıldığını kaydetti.

Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere farklı coğrafyalardaki mazlumlar için de benzer kampanyalar düzenlediklerini hatırlatan Eyvazlı, örgü için kullanılan sarf malzemelerin Deniz Feneri Derneği Genel Merkezi’nce karşılandığını ifade etti.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Kampanyanın kış boyunca devam edeceğini vurgulayan Eyvazlı, “Destek vermek isteyen hayırseverler ve ev hanımlarının katkılarını bekliyoruz” dedi.

Verdikleri destek ve duyarlılıklarından dolayı iyilik gönüllülerine teşekkür eden Eyvazlı, tüm Çorum halkını kampanyaya destek vermeye davet etti.

Eyvazlı, “Kış mevsiminin dondurucu soğuğunda muhtaçları sevindirmek isteyen hayırseverlerimiz, Osmancık Caddesi Kazarlar Mobilya yanı Osmancık 2. Sokak numara 22/A’da bulunan ‘Deniz Feneri Gönüllüleri İrtibat Ofisimiz’den veya 0535 727 48 01 numaralı iletişim hattımızdan detaylı bilgi alabilirler” diye konuştu.

(Çorum Hakimiyet Gazetesi- 27.01.2016)

Toplam