Haberler

Miniklere Kışlık Yardım

13-03-2015

Deniz Feneri Antalya Temsilciliği 200 ilköğretim öğrencisine kışlık bot ve mont dağıttı.

Deniz Feneri Antalya Temsilciliği tarafından Kaş ve Elmalı ilçelerinde ihtiyaç sahibi 200 ilköğretim öğrencisine kışlık bot ve mont dağıtıldı

Derneğin Antalya Temsilcisi Ahmet Sargın, yaptığı açıklamada, derneklerinin Türkiye genelinde başlattığı proje kapsamında ihtiyaç sahibi 25 bin çocuğa bot ve mont dağıtılacağını kaydetti. Sargın, Antalya Temsilciliği olarak kendilerinin de Kaş'taki Sütleğen İlkokulu ile Elmalı Girne İlkokulundaki 200 çocuğa bot ve mont hediye ettiklerini belirtti.

İhtiyaç sahibi herkese ulaşmak için gayret sarfettiklerini, ancak yoksulluktan en fazla etkilenen kesim olan çocukların her zaman için öncelikli olduğunu kaydeden Sargın, "Çocuklar üşümesin anneler üzülmesin diyen bağışçılarımızın emanetini sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadık. Hem bu bağışlarla çocuklarımıza sahip çıkan bağışçılarımıza hem de dağıtımda bizlere yardımcı olan gönüllülerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yetim projesi

Sargın, derneklerinin "Bir yetim büyütüyorum" adıyla yürüttüğü proje kapsamında da dünyada yetim çocuklara sahip çıktığını hatırlatarak, Antalya olarak Balkan ülkeleri, Isparta, Burdur ve Antalya'dan 370 yetimin ihtiyaçlarını karşıladıklarını bildirdi.

Kendilerine uzanacak yardım elini bekleyen çok sayıda yetim olduğunu ve bu proje kapsamında her yetimi bir bağışçıyla buluşturduklarını ifade eden Sargın, "Bir yetim için aylık bağış miktarı 100 lira. Projede süreklilik sağlanması adına bağışçımızdan bir yıllık taahhüt alıyoruz. Yani yıllık bin 200 lira karşılığında bir yetimin bir yıllık ihtiyacı giderilebilecek" dedi.

Toplam