Haberler

OKULLARIMIZ İYİLİKTE YARIŞTI, ŞİMDİ ÖDÜL ZAMANI!

29-04-2016

Ortaokullar ve Liselerarası Uygulamalı İyilik Yarışması sonuçlandı “İyilik Okulu Ödülleri” sahiplerini buluyor…

Deniz Feneri Ankara Şubesi tarafından, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleyerek onay verdiği ve Ankara’daki resmi ve özel tüm ortaokul ve liselerde uygulanan “Ortaokullar ve Liselerarası Uygulamalı İyilik Projesi”yarışması sonuçlandı.

Projelerin son kabul tarihi olan 25 Mart’tan sonra, daha önce Şartnamede ilan ettiğimiz kuruluş temsilcilerinden oluşan “Seçici Kurul”, çeşitli konularda gelen çok sayıda ve hepsi birbirinden değerli iyilik projeleri içerisinden en iyilerini belirleyip dereceye sokmak için, yine daha önce Şartname’de belirttiğimiz Değerlendirme Kriterleri’ne göre ince eleyip sık dokuyan bir duyarlılıkla çok yoğun bir çaba gösterdi.

Projenin uygulanma sürecinde okullardan ve öğrencilerden aldığımız olumlu tepkiler, yüreği iyilik dolu öğrencilerimizin projeyi de fırsat bilerek, sosyal sorumluluk kuşağını kuşanıp iyilik adına harekete geçmeleri ve adeta birbiriyle yarışarak bize gönderdikleri yüzlerce proje, bizi mutlu etmiş ve uygulamalı iyilik projesinin bizim tarafımızdan bakıldığında amacına ulaştığının bir göstergesi olarak değerlendirilmiştir.

Seçici Kurul’un yaptığı değerlendirmeler sonucunda ödüle layık görülen projelere bakıldığında, bazı projelerin, bir nevi “uygulamalı değerler eğitimi modeli” olarak önümüzdeki dönemlerde diğer okullarda da “örnek proje” şeklinde uygulanabileceği düşüncesine ulaşmak bizi bir kat daha mutlu etmiştir.

Bir projede yer alan, “Başlangıçta amacımız yarışmak ve ödül almaktı; ama şimdi biz yarışmayı falan geçtik, şimdi tek bir amacımız var: o da iyilik yapmak” şeklindeki öğrencilerimizin değerlendirmesi, aslında bu projenin amacını ve ruhunu ortaya koyan ve bunun öğrencilerimiz tarafından da benimsendiğini gösteren bir yaklaşımdır. Amacımız bu ruh ve yaklaşımın, ülkemizdeki bütün okullarımızda da uygulanabileceği ve ortaya çıkabileceği bir “İyilik İklimi”ne katkı vermektir.

Seçici Kurul’un büyük bir titizlikle yaptığı değerlendirme sonunda ödüle layık görülen projelerin dereceleri,31 Mayıs Salı günü Saat:10:00 MEB Şura Salonu Beşevler/Ankara adresinde yapılacak ödül töreninde açıklanmak üzereisimleri ve okulları alfabetik olarak şu şekilde belirlenmiştir:

ORTAOKULLAR

Beslenme ve Eğitim (Rumuz: Yeşil) - FATİH ORTAOKULU / ELMADAĞ

Ellerimiz Mete İçin Konuşuyor (Rumuz: Konuşan Eller) – ŞEHİD ÖĞRETMEN M. ALİ DURAK ORTAOKULU / YENİMAHALLE

Kardeş Güvercinler – DUMLUPINAR İMAM HATİP ORTAOKULU / ETİMESGUT

Nineye ve Dedeye Destek (Rumuz: İyilik Melekleri) - SİNANLI ORTAOKULU / AYAŞ

Sen Ne Olur Çocukluğumu Sakla Anne (Rumuz: Şükür) - ÖĞRETMEN KUBİLAY ORTAOKULU / YENİMAHALLE

Sevgi Evlerine Yolculuk - AHMET HAMDİ TANPINAR ORTAOKULU / YENİMAHALLE

LİSELER

Askıda İyilik Var – YAKACIK ANADOLU LİSESİ / YENİMAHALLE

Bu Sese Kulak Ver (Rumuz: İyilik Melekleri) – DEMETEVLER KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ / YENİMAHALLE

Doğaya Karşılık(sız) İyilik (Rumuz: Tohumun Sesi) – ÇİĞDEMTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ / YENİMAHALLE

İlaç Gibi İyilik – ÖZEL ANKARA AZİZİYE ANADOLU LİSESİ / YENİMAHALLE

İyilikle Yeşeren Dostluklar (Rumuz: İyilik Dolu Kalpler) – BATIKENT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ / YENİMAHALLE

Tuba'nın Bülbülleri - ŞEHİD HULKİ BEYDİLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ / NALLIHAN

Toplam