Haberler

PATANİ'DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN OKUL YAPIYORUZ

13-03-2018

Tayland’ın Patani kentinde aralarında yetimlerin de olduğu müslüman çocuklar için inşaa edilecek.

Deniz Feneri Derneği ve Eğitim Bir-Sen Antalya Şubesi öncülüğünde projelendirilen 15 Temmuz Şehitler İlkokulunun temeli Tayland’ın Patani kentinde atıldı.


Okullarına kavuşacak olmanın heyecanını yaşayan minik öğrenciler kendilerine hediye edilen tişört ve Türk bayraklı balonlarla la Türkiye’ye sevgi gösterisinde bulundu.


Çoban: “15 Temmuz Şehitler İlkokulu için bir tuğla koyandan Allah razı olsun.


Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, bu projeleri birer ahiret sermayesi olarak gördüklerini söyledi. Çoban, “Türkiye’deki hain darbe girişimine karşı kahramanca mücadele eden ve bu uğurda şehit düşenlerin anısına bu okulu inşaa ettiriyoruz. Projede emeği geçen paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yetim müslüman çocuklarımız sahipsiz olmadıklarını bilsinler istedik. Zalimin zulmü altındaki bu çocuklara sahip çıkmak her müslümanın görevidir. 15 Temmuz Şehitler İlkokulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


450 öğrenci eğitim alacak


Deniz Feneri Derneği’nin Patani’deki partneri İslamic Welfare Promotion Foundation Banbangmaruad vakfı iş birliği ile inşaat edilecek okul İslamic Welfare Promotion’un idare ettiği Al -Jamiah Al İslamiah School vakıf arazisi üzerine kurulacak. 450 talebenin eğitim alacağı okul 10 derslikten oluşacak. İki katlı ve 810 metrekare kullanım alanı olacak olan okulun maliyetinin 840 bin lira olacağı, İslamic Welfare Promotion vakfının bu projeyle ilkokul eğitiminde Müslüman azınlık için bir alternatif ortaya koymayı planladığı öğrenildi.


Deniz Feneri Derneği Akdeniz Temsilcisi Ahmet Sargın ise temel atma töreni sonrası yaptığı açıklamada şöyle konuştu;


"Deniz Feneri Derneği 22 yıldır ümmetin ihtiyacı olduğu her yerde yardıma hazır olduğunu bütün dünyaya göstermiş bir iylik hareketidir."


"Bundan sonra da derneğin mazlum ve mağdur halkların yanında olacağını ifade eden Sargın, "Patani'li kardeşlerimizin bütün ihtiyaçları noktasında desteklerimiz sürecektir" şeklinde konuştu."

Toplam