Haberler

Rohingyalı mültecilere ilk yardımlar dağıtıldı

05-06-2015

Deniz Feneri, Budist zulmünden kaçarak hicret etmek zorunda kalan Arakanlı Rohingya Müslümanlarına acil yardım dağıtımı yaptı.

Deniz Feneri, Budist zulmünden kaçarak hicret etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanlara acil yardım dağıtımı yaptı.

Cox’s Bazar ve Rakhine bölgelerinden yola çıkan 8 bin kadar Arakanlı Müslüman mülteci, insan tacirlerince Andaman Denizi’nde kaderlerine terk edilmişti. Geri dönme ihtimali olmayan, günlerce denizin ortasında aç ve susuz bir şekilde yakınlardaki ülkelerin kendilerini kabul etmesini bekleyen Arakanlı mülteciler, uluslararası baskı sonucu Endonezya ve Malezya hükümetleri tarafından geçici olarak ülkelerine kabul edilmişlerdi.

\"\"

Acil gıda ve hijyen malzemesi ihtiyaçları olan mültecilere yardım götürmek üzere yola çıkan Deniz Feneri ekibi ilk etapta Endonezya’nın Açe bölgesindeki mültecilere ulaştı. Açe’ye sığınan mültecilere 4 büyükbaş hayvan kesilerek 3 gün boyunca sıcak yemek dağıtımının yanı sıra gıda ve hijyen paketleri dağıtıldı. Lapang ve Langsa bölgelerindeki bu mülteci kamplarında toplam 17.500 Euro‘luk yardım dağıtıldı.

Açe’deki çalışmalarını tamamlayan Deniz Feneri ekibi daha sonra Arakanlı mültecilere sığınma imkânı veren ülkelerden biri olan Malezya’ya geçti. Burada Arakanlı mültecilerin yaşadığı Ampang, Gombak, Sri Gombak, Hulu Langat ve Ampang Tasek Tambahan’da beş büyük baş hayvan kesilerek 800 kişiye sıcak yemek dağıtıldı. Malezya’da da 15.000 Euro değerinde gıda ve hijyen malzemelerinden oluşan yardım paketleri Arakanlı sığınmacılara dağıtıldı.

Bölgede faaliyet gösteren partner kuruluşla Arakanlı Müslümanların fiziki durumlarının düzeltilmesi yönünde niyetler paylaşıldı. Malezya’da ve Burma’nın içinde yaşayan Arakanlılara yönelik yardım faaliyetlerinin sürdürülmesi konusunda yapılacak işbirliğinin temelleri atıldı.

Siz de bağışlarınızla Arakanlı Müslüman kardeşlerimize Deniz Feneri aracılığıyla destek olabilirsiniz.

\"\"

Toplam