Haberler

SAFRANBOLU'DA ‘KADİM BİR VEFA BORCUNA DAVET' PROGRAMI

08-12-2015

Safranbolu Belediyesi ve Deniz Feneri Derneği tarafından "Kadim Bir Vefa Borcuna Davet" programı düzenlendi.

Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmen Evi’nde düzenlenen programda konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Bayırbucak Türkmenlerine, Safranbolu’nun, Karabük’ün duyarlılığını ve onlarında yanında olduklarını göstermek istediklerini söyledi.

Osmanlı âdeti olan Hayır Çarşısı’nda yardımlar toplandığını kaydeden Başkan Aksoy, “ Bilindiği üzere Hayır Çarşısı bir Osmanlı âdeti olan yardımlaşmanın kurumsal ismi oldu. Hayırsever vatandaşlarımızın candan bağışladığını ihtiyaç sahibine ulaştıran, veren elle alan eli buluşturan bir nokta oldu.

Bu dünya çok acı sahneler gördü ama belki de en acısı şu anda Suriye’de yaşanmakta. Ne yazık ki bu feci durumdan ötürü orada mağdur olan kardeşlerimiz bir şekilde ülkemize gelmekteler. Orada kalan kardeşlerimiz ise çok büyük saldırılar altındalar. Her gün tepelerine bombalar iniyor. Bizler bundan öncede sizlerin vermiş olduğu yardım tırlarını Suriye’ye götürmüştük. Ben buradaki duyarlılığımızı bir kez daha göstermemiz gerektiğini düşünmekteyim. Düzenlediğimiz bu yardım kampanyasında çok değerli ortaklarımız bulunmakta.

Başta Rektörümüz olmak üzere Karabük Üniversitesi bütün öğrenci gurupları ile, Safranbolu Kaymakamlığımız, Karabük ve Safranbolu Müftülüklerimiz, Deniz feneri Derneğimiz buradaki yardımları Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırmak için lojistik destekleri ile, Ensar Vakfımız, Yağmur Derneğimiz, Hayrat Vakfımız, memur - Sen, MÜSİAD, Beşir Derneğimiz, Sultan Vakfı ve İlim yayma Cemiyeti bizim bu kampanyamızı destekleyerek başarıya ulaşması anlamında fikir birliği yapmış olduğumuz sivil toplum yapılanmalarıdır” dedi."

Programa, Ak Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Müftüsü HASAN Güneş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplam