Haberler

Sanat İyilikle Buluştu

19-12-2016

"Sanat İçin İyilik" Sergisine Murat Ülker Desteği...

Deniz Feneri Derneği, iyiliğe gönül vermiş sanatkârların eserleriyle oluşturulmuş, geliri Afrika’da açılacak mescid ve su kuyusu yapımında değerlendirilecek “Sanat İyilik İçin” sergisi düzenledi.

Sanat İyilik İçin sergisinde bir araya gelen hat üstadları, yine eserlerini; ulvi bir amaç doğrultusunda sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde 43eserin yer aldığısergi, değerli sanatçı, Deniz Feneri Derneği bağışçısı ve gönüllüsü Hattat Mahmut Şahin ve Türkiye’nin 7 bölgesinden hattat gönüllülerin katkıları ile İstanbullu sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin ziyaretçileri arasında Türkiye'nin önde gelen iş adamlarından Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de vardı. Ünlü iş adamına ziyareti sırasında Deniz Feneri Derneği Başkanı Av Mehmet Cengiz ve Hat sanatçısı Mahmut Şahin eşlik etti.

Sergilenen 43 eseri tek tek inceleyerek hat sanatçısı Mahmut Şahin'den bilgi alan Murat Ülker eserler hakkında geniş bilgi aldı.

Hat sanatına olan düşkünlüğüyle bilinen Ülker, eserleri incelerken serginin amacına yönelik bilgileri de Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av Mehmet Cengiz verdi. Düzenlenen serginin geliri; Afrika’da susuzluk çeken bölgelerde mescit yapımı ve su kuyusu açmak için satışa sunulacak olması ve ayrıca toplanan gelir ile Afrika’da Kırklar Mescidi’nin yapımında kullanılacağını öğrenen ünlü işadamı memnuniyetini ifade etti.

Murat Ülker sergiden 9 eser alarak "Sanat İçin İyilik" sergisine katkıda bulundu.

\"\"

\"\"

Toplam