Haberler

Savaşın Ve Acının Şehri Gazze'den İçinizi Isıtacak Haber...

21-04-2017

Gazzeli Yetimlerin Yüzünü Güldüren Etkinlik

Ailelerini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimlerin çoğu İslam coğrafyası üzerinde bulunuyor.

İnsan kaçakçılığı, çocuk askerliği, çocuk işçiliği, organ mafyası, madde bağımlılığı, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri bu korumasız çocukların karşılaşabileceği tehditlerden bazıları.

İç savaş, işgal ve coğrafi şartlar yüzünden babalarını kaybeden korunmasız ve mağdur durumdaki binlerce yetime büyüyüp kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar destek olup barınmadan eğitime her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için Deniz Feneri Derneği durmaksızın çalışıyor.

İşte bunun en son örneği, Gazzeli 204 yetim çocuğa yönelikyetim harçlığı dağıtımı oldu.

Gazzeli yetimler için tiyatro gösterisi, çeşitli yarışmalar ve palyaço gösterilerinin düzenlendiği harçlık dağıtım töreni eğlenceli anlar yaşanmasına vesile oldu.

İsrail saldırıları ve baskılar sebebiyle zor günler yaşayan Gazzeli yetimlere psikolojik destek olmak ve olumsuz etkilerden uzaklaşabilmeleri için düzenlenen programda çocuklar gönüllerince eğlendi.

Programa katılan yetim çocuklara neşeli şarkılar eşliğinde ve palyaço gösterileri arasında harçlıkları verildi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yetimlerimizin mutluluğunu gördüğümüzde hiçbir yorgunluğumuz kalmıyor. Duyarlı insanlarımızın yaptıkları bağışları yetimlerimize ulaştırmaya ve onları mutlu edecek etkinliklere devam edeceğiz inşallah."

Deniz Feneri, yetimlerin kendi topraklarında, kültürlerinden kopmadan, yakınlarının yanında kimseye muhtaç olmadan yaşamaları için projeler uyguladığı gibi, ebeveynlerini kaybetmiş ve akrabaları yanında yaşamaları mümkün olmayan yetimler için de kendilerini aile ortamında hissedecekleri yetimhaneler inşa ediyor.

\"\"

Dünyada 18 ülkede 1971, Türkiye'de ise 129 yetim çocuğa yıllık boyu "Yetim Harçlığı" verilirken, ayrıca eğitim ve barınma gibi ihtiyaçları için de destek veriliyor.

Dernek, yetimlerin yüzleri gülsün diye bayramlarda yeni bayramlık giysi veriyor. Her yıl binlerce yetime iki dini bayram öncesinde bayram harçlığı ulaştırıyor. Onların güvenli ortamlarda büyümeleri için yetimhaneleraçıyor.

Hayırsever vatandaşlar, mazlum coğrafyalardaki yetimlere ulaştırılması için Deniz Feneri’ne aylık 100 TL bağış yapıyor. Dernek yönetimi ise, gelen bağışları dünyanın 19 ülkesindeki yetimlere partner kuruluşlar eliyle düzenli olarak ulaştırmaya devam ediyor.

Dünyanın mazlum ve mağdur coğrafyalarında yetimhane açtırmak ya da benzer bir proje uygulamak isteyen hayırseverlerin istekleri derneğin öncülüğünde gerçekleştiriliyor.

Yetimlere destek vermek için www.denizfeneri.org.tr ziyaret edilebilir, 0 212 414 60 60 numaralı çağrı merkezi aranabilir.

\"\"

Toplam