Haberler

Şefkatli Ellerden Engelleri Aşan İyilik

23-03-2016

İyiliğin merkezi Deniz Feneri Derneği, Amasya’nın Göynücek ilçesinde yaşayan ve okula gitmek için zorluk çeken ortaokul öğrencisi Şule Yerlikaya’nın imdadına yetişti.

Engelli olduğu için zorluklar içinde okumaya çalışırken İyilik hareketinin bağışçı ve gönüllüleri devreye girdi.

Okuduğu okul ve evi arasında binbir zorlukla mücadele eden başarılı öğrenci Şule’ye hayalinde olan akülü scooter hediye edildi.

Yüzyılın iyilik gönüllülerini bağrına basan minik şule, Deniz Feneri bağışçılarının imkanlarıyla temin edilen akülü aracı görünce sevinç gözyaşları döktü.

Yıllardan beri adeta eve mahkum olduğunu ifade eden Şule Yerlikaya, başkalarının yardımı olmadan evden çıkamamanın ezikliğini yaşadığını söyledi.

Yerlikaya, “Çok mutluyum; sayenizde evden dışarı çıkıp komşuları ziyaret edip rahatlıkla okuluma gidebileceğim. 2016’da gelen bu hediye bana güç ve mahkum yaşantıma son verdi” diye konuştu.

İyilik gönüllüleri ise 18 yıldan beri dar gelirli, kimsesiz ve engellilerin, garip gurebanın yardımına koşmaya çalıştıklarını; iyilik sevdalısı olarak görevlerinin “engelleri kaldırmak", muhtaç olanlara iyilik dağıtmak olduğunu söylediler…

Arabasını büyük bir merakla kullanan Şule’nin sevinci görülmeye değerdi.

Deniz Feneri Derneği hız kesmeden dünyanın en ücra köşesine iyilik götürmeye devam ediyor. Dernek 2015 yılında 32 ülkede 527 bin kişiye 47 milyon TL değerinde ayni ve nakit yardım ulaştırdı. Şefkatli eller, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da kendisine emanet ettiğiniz iyiliklerinizi gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edecek…


Toplam