Haberler

Sevindiren iyilik hareketi

13-06-2016

Deniz Feneri Derneği, ‘1001 çocuk, 1001 dilek’ projesi kapsamında Erzurum ve bölge genelinde 300 öğrencinin hayallerini gerçekleştirdi.

Mektupla istediği oyuncağı yazan çocuklar, gelen kolileri heyecanla açtı. Taleplerinin yerine geldiğini gören minik bedenlerin sevinçleri yüzlerine yansıdı.

GAZETE PUSULA / ERZURUM

\"1-Sevindiren

Deniz Feneri Derneği tarafından organize edilen, ‘1001 çocuk 1001 dilek’ projesi kapsamında çocukların yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Yaz, kış, gece, gündüz demeden yollara koyulan Deniz Feneri Derneği, Türkiye genelinde bin 109 çocuğun dileğini gerçekleştirdi. Erzurum, Muş, Kars ve Bitlis’te 300 öğrenciye ulaştı.

Türkiye’nin en köklü yardım kurumlarının başında gelen Deniz Feneri Derneği, yaptığı yardımların dışında çocuklarında isteklerini topluyor. Şehir, il, ilçe fark gözetmeksizin ihtiyaçlı öğrencilerin tüm eksikliklerini tamamlayan dernek, akvaryumdan bisiklete, ayakkabıdan çalışma masasına kadar yardım severlerin desteğiyle çocukların isteklerine cevap veriyor.

\"1-Sevindiren

Öğrenciler mektup yazıp istiyor

Türkiye’nin birçok şehrinde temsilcisi bulunan ve dünyanın birçok ülkesine, su kuyuları açan, camiler yapan, gıda, giyim ve diğer yaşam malzemelerini temin eden Deniz Feneri Derneği, iyilik hareketlerini sürdürüyor. Yardımların dışında ihtiyaçlı çocukların da hayallerini gerçekleştiren dernek, Erzurum’un Pasinler ilçesi Ardıçlı Köyü ile Horasan’ın Kemerli Köyünde bulunan ilkokul öğrencilerinin mektupla isteklerini yerine getirdi.

Sabah saatlerinde köye varan ekipler, kolileri içeri taşımaya başladı. Her kutuya isim yazan ve isimle çağırılan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Heyecan içerisinde kolileri açan minik bedenler, istedikleri ve hayal ettikleri eşyaları karşılarında görünce mutlulukları kat kat arttı.

\"1-Sevindiren

Onların mutluluğu yorgunluğumu gideriyor

Bu manzaranın her şeye değer olduğunu dile getiren Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilcisi Ömer Sait Aksoy, “Bu kadar yorgunluğun ve çalışmanın tek mükâfatı çocukların yüzlerindeki gülücüktür. Onların mutluluğu bizlerin tüm yorgunluğunu alıyor” diye konuştu.

Öğrencilerin mektupla isteklerinin olduğunu dile getiren Aksoy, “1001 çocuk 1001 dilek projesi kapsamında şimdiye kadar çok sayıda çocuğumuzun yüzünü güldürdük. Onlar bizden istediklerini bir mektuba yazıp gönderdi. Ardından tüm malzemeleri tamamlayıp, adreslerine kadar teslim ettik. Balık, ayakkabı, bisiklet, helikopter, bebek ve hatta çorap bile isteyen çocuklarımız oldu. Hepsinin isteklerini yerine getirdik. Bu anlamda bizlere destek veren yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Onların yardımları, aş oluyor, iş oluyor, bazen de böyle oyuncakla güzel bir gülücük oluyor” dedi.

Toplam