Haberler

Sınır Ötesi Hayır

13-04-2015

Bursalı hayırsever Mehmet Fındıkkaya, Afrika'ya yetimhane ve cami yaptırıyor.

Deniz Feneri Derneği'nin organizasyonu ile Kenya'da, Somali başta olmak üzere Afrika ülkelerinden gelen mülteci Müslümanların bulunduğu Dadaab Bölgesindeki Deniz Feneri Yetim Külliyesi'ni, Bursalı işadamı Mehmet Fındıkkaya tarafından yaptırılıyor.

Bursa'da sosyal projelerde yer alan Mehmet Fındıkkaya merhum babası Şerif Fındıkkaya ve annesi Aysel Fındıkkaya adına Kenya'da 250 yetim çocuğun kalacağı bir yetimhane ile okul, hizmet binası, aşevi ve kesimhanenin bulunacağı büyük bir külliye inşa ettiriyor.

\"\"Deniz Feneri Derneği'nin Somalili mültecilerin bulunduğu Kenya'nın Dadaab şehrinde kurmayı planladığı 300 bin dolar maliyeti olan külliyenin inşaatını üstlenen Mehmet Fındıkka'ya bu bölgedeki çaresiz insanlara destek olmayı hedefliyor. Sadece Somali'den değil Afrika'nın diğer bölgelerinden kaçmak durumunda kalan Müslümanların toplandığı Dadaab bölgesinin çaresiz insanların bulunduğu Afrika'nın en büyük mülteci kampı olduğunu belirten Mehmet Fındıkkaya, "Buraya Türkiye'den Müslümanların yardım eli uzatması ile onların sıkıntılarına bir nebze çare olmayı düşünüyoruz" dedi.

Yetimhane külliyesinde 350 metrekarelik okul, 430 metrekarelik yetimhane binası, 250 metrekarelik kütüphane ve sağlık odasının olacağı hizmet binası, aşevi ve kesimhane, 155 metrekarelik cami bulunuyor.

Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan, İletişim Koordinatörü Recep Koçak ve İstanbul Şubesi Koordinatörü Yusuf Baykal, Bursa'da Mehmet Fındıkkaya'yı ziyaret ederek yapılacak külliyenin detayları hakkında bilgi verdi. Deniz Feneri yönetimi hayırsever Mehmet Fındıkkaya'ya bir hattatın özel el yazma levhasını da hediye ederek, çalışmalara gösterdiği destekten dolayı teşekkür etti. - İHA

\"kenya_kulliye\"

Toplam