Haberler

Sri Lankalı yetimlerin imdadına Türkiye yetişti

30-09-2015

Ülkede iç savaştan geriye parçalanmış aileler, gözyaşı ve onbinlerce yetim çocuk kaldı.

ÜLKEHABER.COM - Ağır koşullarda hayat mücadelesi veren yetimlerin yardımına Türkiye'den Deniz Feneri Derneği koştu.


Hindistan'ın güneyindeki ada ülkesi Sri Lanka 30 yıl boyunca acımasız bir iç savaş yaşadı. Savaş geriye unutulmaz acılar ve gözyaşı bıraktı. En büyük acıyı savaşın tarafı olmasa da müslümanlar çekti. Binlerce müslüman hayatını kaybetti. Binlercesi zorunlu göçe tabi tutuldu, aileler parçalandı.


Savaşın bıraktığı acılara yakın geçmişte tsunami faciası da eklenince on binlerce çocuk ailesini kaybetti.

Sri Lankalı yetimlere, 12 bin kilometre uzaktan Türkiye'den Deniz Feneri Derneği yardım elini uzattı. Yetimlerin barınacakları bir yuva, eğitim görecekleri okul projesi için kolları sıvayan Deniz Feneri gönüllüleri Sri Lankalı çocuklar tarafından coşkuyla karşıladı.


Deniz Feneri Gönüllüsü 3 hayırsever, Sri Lanka'nın Kattankudy bölgesinde inşa edilecek yetimhanenin temeline sembolik tuğlayı dualarla koydu. Derslikler, yatakhane ve yemekhaneden oluşacak 2 katlı yetimhanenin 8 ayda bitirilmesi planlanıyor. Yetimhanede ülke müfredatının yanında hafızlık eğitimi de verilecek



Yeni bir yuvaya kavuşacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan Sri Lankalı yetimler kendilerine yardım elini uzatanlara dua etti.

Toplam