Haberler

TOKİ Seyit Nizam Şehit Semih Balaban İHL'de İyilik Konuşuldu

30-04-2015

Deniz Feneri iyiliği yayma yolunda dün bir adım daha attı. İyilik Okulu Projesi kapsamında İstanbul’u ilçe ilçe, okul okul gezmeye devam ediyoruz. Dünkü durağımız Zeytinburnu ilçesinde bulunan Toki Seyit Nizam Şehit Semih Balaban Ortaokulu Oldu. Bu yeni ve sevimli okuldaki 7. sınıf öğrencileri ile iyilik adına, iyilerden olmak adına paylaşımlarda bulunduk. 160 iyilik gönüllüsü öğrenci bizleri ilgiyle dinledi. Sorular soruldu, kısa filmler izlendi. Öğrencileri en çok da Afrika’da açtığımız su kuyuları ve Kara Kıta'da büyük mağduriyet yaşayan insanların kirli su kullanmaktan kurtarılma çabaları etkiledi. Bu okulumuz oluşturacakları birikimle Afrika’nın bir bölgesinde su kuyusu açmak, yetim sahiplenmek gibi güzel bir projeye imza atacaklar veya derneğimizin projelerinden birine destek verecekler.

Sunumumuzun sonunda bir kız öğrenci çok duygulandı. Salondan ağlayarak çıkan 7. sınıf öğrencisinin maddi durumlarının hayli kötü olduğunu öğrendik ve Deniz Feneri olarak kendilerine yardımcı olma sözü vererek aileyi takibe başladık.

Okul ziyaretimiz ve sunumumuz sırasında bizlere gönülden yardımcı olan Okul Müdürü Nurettin Yılmaz’a, Müdür Yardımcısı Şerife Sarı’ ya ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Çocuklarla iyiliği konuşmak kadar, iyiliğe yol aldıran başka güzel bir iş var mıdır dersiniz? Bilemiyoruz!

Toplam