Haberler

Türkmendağı için seferberlik

27-11-2015

Suriye'de Türkmen köylerine yönelik kara ve hava saldırıları devam ederken bölgede savaştan etkilenen sivil vatandaşlara yardım için seferberlik başladı.

Deniz Feneri, Rus hava saldırılarının ardından bölgedeki yardım faaliyetlerini hızlandırdı. Saldırıların altıncı gününde üçüncü yardım tırını yola çıkardı. İlk gün gönderilen bir yardım tırının ardından dün akşam saatlerinde derneğin İstanbul’daki merkezinden ve Ankara Şubesinden iki tır daha yola çıkarıldı. Yardımlar, bugün Yayladağı sınır kapısından Suriye içerisine girerek Lazkiye’deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılacak.

Çatışmaların şiddetli yaşandığı Gebelli, Gebere, Saray, Şeren, Gövdağ, Avanlı, Yamadı, Külcük, Çümeren, Akçabayır, Kuruca, Ciptoroz, Toroz, Dervişen, Çukurcak, Zeytincik, Kelez, Karamanlı, Kepir, Murtlu ve Dağdağan köylerindeki halk Türkiye sınırına yakın kamplara yerleştiriliyor. Gönderilen yardımların bir kısmı da buradaki kamplarda dağıtılacak. Kamplarda acil olarak, gıda, battaniye, soba, kömür, temizlik malzemesi, bebek bezi, hasta bezi ve çadır ihtiyaçları olduğu bilgisi geliyor.

Türkmendağı için başlatılan kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar SURIYE yazıp 5560’a SMS gönderip 5 TL bağışlayarak, veya http://www.denizfeneri.org.tr/projeler/ adresinden online olarak yardım gönderebiliyorlar.

Ayrıca bölgede en acil ihtiyaçlardan biri olan ekmek yapımı için geçen hafta 25 ton un gönderilmişti. Bununla birlikte yine kasım ayı içerisinde Deniz Feneri afet evlerinden oluşan 18 sınıflı bir okul kuruldu. Okulun masa sandalye ve kırtasiye ihtiyaçları sağlanarak Suriyeli misafirlerimize eğitim alanında destek sağlandı.

YURT İÇİNDEKİ SURİYELİ MÜLTECİLER DE UNUTULMADI

Deniz Feneri Ege Temsilciliği tarafından yapılan Suriyeli misafirlere kışlık giysi projesi kapsamında 2.5 haftada 2885 kişiyi giydirildi. Bu projeyle 405.534 TL değerinde 19.023 parça giyim malzemesi dağıldı.

Son gönderilen yardımlarla birlikte Deniz Feneri tarafından Suriyeli mültecilere gönderilen toplam miktarı 60 milyon 150 bin lira olduğu ve bu yardımlardan 211 bin 878 Suriyeli mültecinin faydalandığı kaydedildi. Bayırbucak Türkmenleri için gönderilen yardım miktarı ise 6 milyon 218 bin lira olarak gerçekleşti. Deniz Feneri yetkilileri tarafından yapılan açıklamada yardımların hız kesmeden devam edeceği bildirildi.

60 TL = 1 Aylık Ekmek >> Online Bağış

Türkmendağı'nda acil ihtiyaç; ekmek !

15 TL = 1 Battaniye >> Online Bağış

Hava soğuk... Isınmak için battaniye bekleyenler var.

10 TL= 1 Haftalık Mama >> Online Bağış

Suriyeli bebeklere mama gönderin. MAMA yaz 5560'a 2 adet SMS yolla 10 TL bağışla.

Toplam