Haberler

Türkmendağı'na büyük yardım

10-12-2015

Deniz Feneri Derneği genel merkez, şube ve temsilcilikleri aracılığıyla hazırlanan 7 tırlık yardım konvoyu Türkmendağı’na gönderiliyor.

Bayırbucak Türkmen bölgesinde yaşanan mücadele ve insanlık dramı dünyanın gözü önünde devam ediyor. Bulundukları savaş ortamının zorlukları ile birlikte kış mevsiminin de etkisini göstermeye başlaması ve bölge halkının imkânlarının yetersiz olması, hayat şartlarını gün geçtikçe zorlaştırıyor.


Saldırıların başladığı ilk günlerde Deniz Feneri tarafından Türkmenlere 5 tır insani yardım malzemesi gönderilmişti. Bölgede ihtiyaçların ve mülteci sayısının artmasıyla birlikte 7 tır daha yardım gönderme kararı alındı. Kampanyaya duyarsız kalmayan yardımseverler kısa bir süre içerisinde bağışlarıyla hazırlıkların tamamlanmasını sağladı.


Deniz Feneri Genel Merkezi, Ankara Şubesi, Ege Bölge Temsilciliği, Antalya Temsilciliği, Doğu Anadolu Temsilciliği ve Kastamonu Temsilciliği tarafından hazırlanan 7 tırlık yardım malzemesi ateş altındaki Türkmen bölgesine gönderiliyor. İçeriğinde 70 ton un ile birlikte, 1500 gıda kolisi, soba, soba borusu, battaniye, uyku tulumu, kışlık giyecek, çocuk kıyafetleri ve 10 ton da sebze bulunan yardım konvoyunun çarşamba sabahı yerine ulaşıp dağıtımına başlanması planlanıyor.

60 TL = 1 Aylık Ekmek >> Online Bağış

Türkmendağı'nda acil ihtiyaç; ekmek !

15 TL = 1 Battaniye >> Online Bağış

Hava soğuk... Isınmak için battaniye bekleyenler var.

10 TL= 1 Haftalık Mama >> Online Bağış

Suriyeli bebeklere mama gönderin. MAMA yaz 5560'a 2 adet SMS yolla 10 TL bağışla.

Toplam