Haberler

Tuzla Farabi İlkokulundan Bangladeş'e Su Kuyusu

13-10-2016

Tuzla Farabi İlkokulu öğrencileri tarafından "İyilik Okulu Projesi" kapsamında Bangladeş'te su kuyusu açtırıldı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Deniz Feneri Derneği tarafından imzalanan "İyilik Okulu Projesi" imzalanan protokol çerçevesinde iki yıldır okullarda uygulanmaya devam ediyor.

Okullarda çocuklara küçük yaşlarda iyiliğin aşılanmasını amaçlayan proje kapsamında Tuzla Farabi İlkokulu öğrencileri tarafından "İyilik Okulu Projesi" kapsamında Bangladeş'te su kuyusu açıldı.

Bu kapsamda Deniz Feneri İletişim Koordinatörü Recep Koçak, İstanbul Şube Koordinatörü Yusuf Baykal ve İstanbul Şube İdari İşler sorumlusu Ali Duman Tuzla Farabi İlkokuluna biz ziyaret gerçekleştirdi. Görüşmede Okul Müdürü Gökay Yılmaz, Müdür Yardımcısı Özlem Uzaktan ve Okul aile Birliği Başkanı Özlem Sevimli hazır bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tuzla Farabi İlkokulu Müdürü Gökay Yılmaz: "Birleşmiş Milletler raporuna göre dünya da yaklaşık 1.5 milyar insan sağlıklı içme suyundan yoksunken 2025 yılında 3 milyar kişinin susuzluk sıkıntısıyla karşı karşıya kalacağı tahmin ediliyor. Bizde Farabi İlkokulu olarak öğrencilerimizde susuzluk tehlikesi ve suyun önemi hakkında farkındalık oluşturmayı amaçladık. Tüm sene boyunca öğrencilerimiz iyilik, dayanışma ve yardımlaşma duygularıyla yardım topladılar ve Deniz Feneri Derneği'ne makbuz karşılığı teslim ettik. Bangladeş’te Arakanlı mültecilerin faydalanacağı bir su kuyusu öğrencilerimizin katkılarıyla hizmete girdi. Yardımlarından ve gayretlerinden dolayı tüm veli ve öğrencilerime projeyi koordine eden Deniz Feneri Derneğine teşekkür ederim "dedi.

Toplam