Haberler

Üçüncü “Sanat İyilik İçin” Sergisi Açıldı

10-10-2015

Deniz Feneri ve İstanbul Ticaret Odası işbirliği ile gerçekleştirilen, geliri ile Moritanya’da sağlık ocağı ve mescit yapılacak “Sanat İyilik İçin” sergisi Yeni Camii Hünkâr Kasrı’nda açıldı.

Daha önce Bağlarbaşı Kültür Merkezinde ve Dolmabahçe Sarayında açılan serginin üçüncüsü de bir grup sanatçının "iyilik için" biraraya gelmesiyle hazırlandı.

“Sanat İyilik İçin” sergisi perşembe günü saat 15.30’da; Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın ve İTO meclis üyeleri ile, Deniz Feneri Yönetim Kurulu Üyeleri, sergiye eserleriyle destek veren sanatçılar, Ramazan Ağabey, basın mensupları ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı.

Açılış sırasında İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın kısa bir konuşma yaptı. Kalsın konuşmasında şunları kaydetti:

“Moritanya’da sağlık ocağı ve mescit yapımı için birçok hat sanatçısının eserlerinin bağışlayıp destek verdiği bu sergiyi düzenlemekten gurur duyuyoruz. Böyle anlamlı bir sergiye ön ayak olan Deniz Feneri yöneticilerine ve eserlerini hayır için bağışlayan sanatçılarımıza teşekkür ederim.”

Açılışın ardından, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın, İTO meclis üyeleri, Deniz Feneri Yönetim Kurulu üyeleri ve hattatlar eşliğinde sergiyi gezdiler, eserlerle ilgili bilgiler aldılar.

Eserlerin büyük çoğunluğunu ünlü hat sanatçısı Mahmut Şahin ve öğrencilerinin Deniz Feneri için hazırladığı Moritanya yararına düzenlenen “Sanat İyilik İçin” sergisi Eminönü Yeni Camii Hünkâr Kasrında, 08-23 Ekim 2015 tarihleri ve 09.00-17.30 saatleri arası sanatseverlerin ziyaretine açıktır. Sergimize tüm halkımız davetlidir.

Toplam