Haberler

Yemen'den Deniz Feneri'ne Ziyaret

06-05-2016

Türkiye'ye gelen Yemen Islah Cemiyeti'nin Genel Başkanı Murshid Ali Al Arashani, Deniz Feneri Derneği'ni ziyaret etti.

Zeytinburnu'daki dernek merkezinde incelemelerde bulunan Murshid Ali Al Arashani, Genel Müdür Ali Karayılan'a Genel Başkanı olduğu Islah Cemiyeti adlı yardım kuruluşunun çalışmalarını anlattı.

Yemen'deeğitimden sağlığa ve sosyal alana kadar birçok ihtiyacın olduğuna dikkati çeken Murshid Ali Al Arashani, "Öncelikli amacımız eğitim. Öğrencilerin eğitimi ile ilgili çalışmalar bizim için çok önemli. Kurumumuz insani yardımlar çerçevesinde mobil sağlık hizmetleri de vermektedir.

Deniz Feneri Genel Müdürü Karayılan'dan yürütülen yardım çalışmaları hakkında bilgi alan Murshid Ali Al Arashani, yöneticileri tebrik etti.

Arashani, "Yemen'de partner olarak beraber çalışmak, deneyimlerinizden faydalanmak ve iyiliği bütün Yemen'e yaymak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra Islah Cemiyeti'nin çalışmalarında beraber olmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Karayılan, Deniz Feneri Derneği olarak Afrika'da 25 ülkede faaliyet gösterdiklerini anlataraksu kuyuları başta olmak üzere kurban, ramazan ayında iftar, gıda dağıtımı, eğitim, cami, mescidve anne babası olmayan yetim çocuklara yardım yaptıklarını kaydetti.

Ali Karayılan konuşmasında, “Yemen’de durum düzelene kadar ilk etapta yetimlere yönelik proje, Ramazan ve Kurban dönemlerine dair faaliyetler hayata geçirilecek” dedi.

Ziyaret Deniz Feneri Derneği'nin lojistik merkezinin gezilmesiyle son buldu.

Toplam