Haberler

Yozgat'ın Yetimlerini Yozgatlılarla Buluşturduk

21-10-2015

Deniz Feneri Derneği "Bir Yetim Büyütüyorum" projesi için Yozgat’ta bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Yozgat Belediyesi Kentpark Sosyal Tesislerinde yapılan Bir Yetim Büyütüyorum Projesinin tanıtım toplantısına Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Öz Orman İş Sendikası Amasya Şube Başkanı Ramazan Şahin, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı İhsaniye Altunok ve vatandaşlar katıldı.



Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesinin düzenlediği organizasyonla Yozgatlı hayırseverlerin yine Yozgatlı yetim çocuklara sahip çıkması için aracılık edildi.



Programın açılış konuşmasını yapan Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt, Deniz Feneri'nin, 1996 yılından beri Türkiye’de yoksulluk üzerine yardım yapan bir iyilik hareketi olduğunu belirterek, “Kayıtlarımızda yardım için başvurmuş 620 bin aile, yaklaşık 3 milyon fert var. Bunların içerisinde binlerce yetim ailesi var. Aileyi ele aldığımız zaman bütün ihtiyaçlarını görmeye çalışıyoruz. Gıda ihtiyacını, ev eşyası ihtiyacını, çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Şu anda Deniz Feneri Derneği olarak yardım ettiğimiz yaklaşık 10 bin yetim ailesi var. Bunun dışında yetim projesi dahilinde takip edilen 5 bine yakın yetim bulunmaktadır” dedi.


Yetim projesi hakkında bilgi veren Kunt, “Dünyada yetim sayısı her geçen gün artmaktadır. Bunların çoğu özellikle Afrika ülkelerinde büyük bir sefalet içerisindedir. Bu sebeple bizler vatandaşlarımızı o yetimlerden haberdar ediyoruz. Bağışçılarımız, 'Yozgatlı, Afyonlu, Arakanlı, Etiyopyalı, Fildişili yetimi istiyorum' diyerek seçimini yapıyor. Seçilen yetime ulaştırılmak üzere ayda 100 TL’yi Deniz Feneri'ne ulaştırıyor. Deniz Feneri de o parayı o yetime ulaştırıyor. Eğer yetim bir aile yakınında kalıyorsa, o yetime bakan yakınına o para ulaştırılıyor. Eğer yetim çocuk bir kurumda kalıyorsa para o kuruma gönderiliyor. Kurum da o parayı yetimler için kullanıyor. İnşallah imkânı olan herkesi yetimlerimize yardım etmeye, Deniz Feneri'nin çağrısına kulak vermeye davet ediyoruz” dedi.
Program, katılımcılara plaket verilmesinin ardından sona erdi.



22 ülkede ve Türkiye’de binlerce yetimi himayesine alan Deniz Feneri, şehir şehir dolaşarak iyilikleri çoğaltmaya devam ediyor.

Toplam