Haberler

Yurtlarda Kalan Çocukları Ailelerine Kavuşturuyoruz

04-05-2015

1998 yılından bu yana ihtiyaç sahibi ailelerin maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayan Deniz Feneri Derneği, “Yuvasız Kuşlar” projesi ile imkânsızlıklar sebebiyle birlikte yaşayamayan aileleri bir araya getiriyor.

Bu amaçla, Deniz Feneri Derneği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile Ekonomik yoksunluk nedeni ile dağılmış ailelerin, ayni-nakdi destek sağlanarak bir araya getirilmeleri hedefleniyor. Ayrıca mevcut “Çocuk Evleri”nin fiziki şartlarına da katkı sağlanacak.

Proje, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin ve Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz tarafından imzalandı. İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında projeye uygun aileler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri’nce Deniz Feneri Derneği’ne bildirilecek. Dernek ise belirlenen dağılmış aile fertlerini aynı çatı altında toplayarak, sosyo-ekonomik anlamda yeterli duruma gelene kadar yardıma devam edecek.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz proje ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Bu ortak proje ile toplumda parçalanmış aile sayısını en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Bilindiği gibi Deniz Feneri Derneği ülkemizde yoksulluk alanında köklü çalışmalara imza atmış ve yoksulluk sorununu temelden çözmek için önemli gayretler göstermiştir. “Yuvasız Kuşlar” adını verdiğimiz bu proje ile anne, baba, çocuk ve kardeşten oluşan tüm aile fertlerini tek çatı altında bir araya getiriyoruz.

Devlet tarafından çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları ve muhtelif merkezlere yerleştirilen çocuklar, anne ve babalarının sevgisinden ve şefkatinden mahrum kalmayacak, ebeveynleri ile aynı evde yaşayacak. Yuva kurmak kutsal bir görev, dağılmış yuvaları yeniden ihya etmek ise daha kutsal diye düşünüyoruz. Çıktığımız bu yolda hayırseverlerin desteklerine ihtiyacımız var. Bizi her zaman destekleyen iyi yürekli insanların bu projemizde de yalnız bırakmayacaklarını biliyoruz.”

\"mehmet_cengiz\"

Toplam