Haberler

Gaziantep'te gönüllülerimizle iyilikleri konuştuk

17-05-2017

Deniz Feneri Derneğinin “Gönüllüyüm Gönüllüsün Gönüllüyüz” projesi kapsamında organize ettiği eğitim programlarının birisi de Gaziantep’de gerçekleştirildi.

Deniz Feneri Derneği Gönüllü İlişkileri Sorumlusu Abdullah Cemil Üzer’in takdimiyle Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak söz alarak derneğin kuruluş hikayesini anlattı ve gönüllülerin Deniz Fenerinde hangi alanlarda ne tür destekler verebileceğini izah etti.

Koçak davetli grubuna yaptığı konuşmada şu mesajları verdi: “Deniz Feneri iyilik hareketinin yola çıktığı 1996 yılına göre ülkemiz hayli zenginleşti. Ulaşmamız gereken ihtiyaç sahibi ailelerin sayısı epeyce azaldı. Ama her dönemde gönüllü kuruluşlarımızın ilgi, alaka ve desteğine muhtaç ailelerimiz bulunacaktır. Devlet son yıllarda yaptığı düzenlemelerle ihtiyaç sahiplerine yeni yeni imkanlar sağlıyor, ciddi destekler veriyor. Bununla beraber insani yardım kuruluşlarına olan ihtiyaç her daim devam edecektir. Öte yandan yurt dışı projeleri ile dünyanın mazlum ve mağdurlarının yaralarını sarmayı sürdürüyoruz. Bütün bu faaliyetleri yaparken daha fazla gönüllü desteğine ihtiyacımız var. ”dedi.

Doç. Dr. Ömer Miraç YAMAN’ın gelememesi üzerine İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Abdullah Sabit Tuna ise “Bir Yardım Kuruluşunda Gönüllü Olmak” konulu konuşmasında önemli hatırlatmalarda bulundu.

Tuna gönüllülere ve gönüllü adaylarına bazı mühim tavsiyelerde bulundu. Öncelikle iyi niyetle ve samimi duygularla yola çıkılması gerektiğini söyleyen Tuna, “İyiliğin de afetleri vardır. İyilerin zayıf noktalarını, hangi durumlarda hata yapabileceklerini, istismar edilebileceklerini bilmeden yola çıkarsanız çabuk yorulursunuz, üzülürsünüz” dedi.

“İyilik iyileştirir. Hem yardım alan hem de yardım eden iyiliğin iyileştirici gücünden istifade eder” diyen Tuna, “Evlerini ziyarete gideceğiniz ihtiyaç sahibi ailelere dair önceden hazırlıklı olmanız onlara sağlayacağınız faydayı artıracaktır. Onların gerçeklerini bilerek yaşadıkları mekanlara gitmeniz yaşamanız muhtemel hayal kırıklıklarını önleyecek, onlarla doğru iletişim kurmanızı yardımcı olacaktır.” dedi.

Gönüllü eğitim programının sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Davetli grubu Gaziantep’te yaşayan muhtaçların bundan sonra daha fazla yardıma kavuşacağı temennisiyle dağıldı.

Toplam