
Haberler

Halep'te Aşevimiz Açıldı
27-12-2024
İç savaşın yarattığı büyük yıkımın ardından özgürlüğüne kavuşan Halepli kardeşlerimiz hayatta kalmak için mücadele veriyor. Evlerini ve işlerini kaybeden, geçim kaynakları tükenen Halepliler, temel gıda ihtiyaçlarını bile karşılamakta güçlük çekiyor…Deniz Feneri Derneği olarak Halep’in merkezine kurmuş olduğumuz aşevimizde günlük 3.000 kişiye sıcak yemek yardımı yapıyoruz.
Halep Kardeşlik Sofrası Projesi kapsamında, savaş izlerini hala taşıyan Halepli kardeşlerimize ulaşıyor, açıklığın ve yokluğun direnişiyle dayanışmamızı büyütüyoruz. Evlerini ve işlerini kaybeden, temel ihtiyaçları dahi karşılamaya zorlanan insanların yanında kalmaya devam ediyoruz.
Bölgeyi ziyaret eden Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ve ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın yardım çalışmalarının gelişmesi için Halep’in ardından birçok bölgede aşevi açılacağını belirtti. Orhan Aydın, " Sabahın ilk saatlerinden beri Suriye’deyiz hamdolsun bugün de ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Biraz önce de Türkiye’den başlattığımız iyilik seferberliğinde un yardımlarını başlatmıştık hamdolsun biraz önce de fırınlarımızda ekmeklerin piştiğini içerde mutfağımızda da üç çeşit yemeğin piştiğini gördük.Burada yol boyu gelirken yıkılmış binlerce bina gördük tabi biz geçtiğimiz senelerde maalesef yaşadığımız bir deprem felaketinin bir benzerini burada yaşadık ama bura da bir deprem değil burada bir rejimin buradaki vatandaşların nasıl evlerini yıktığını nasıl bertaraf ettiğini maalesef üzülerek ziyaret etmiş olduk. Bunun da üstesinden geleceğiz inşallah. Biz İslam alemi olarak bir olduğumuzda neler yapabildiğimizi daha önce gördük. İnşallah Halep’te, Şam’da, Hama ’da Humus ’ta kardeşlerimizle bir olarak İnşallah yaralarına merhem olmaya gayret edeceğiz. İlk etap da gıda ihtiyacının hızlı bir şekilde Türkiye’den buraya gelmesi için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Sonrasında tabi İhya ve İnşa süreci var, bu süreçte de iş dünyası olarak başta sınır bölgelerimizden olmak üzere Halep’e kadar ve sonrasında Şam’a kadar burada Türk iş dünyasının yapacağı çok iş var. Birçok alanda yapılacak işler var sanayi, yatırım alanında yapılacak çok işler var. İnşallah Askon olarak Türkiye'de ve dünyada olan bütün ASKON’lu camiamız olarak bu ülkeninde kalkınması şahlanması için elimizden geleni yapacağız," dedi.
Bağışçılarımızın desteğiyle; bu aşevi yalnızca yemek sunmakla kalıyor, aynı zamanda insanların hayata tutunmasına da vesile oluyor. Siz de bu iyiliğin hareketine katılarak, Halep'te bir sofraya umut olabilirsiniz.
Etli yemek, pilav ve ekmekten oluşan 1 kişilik menümüze destek vermek için 50 TL bağış yapabilirsiniz.
SMS ile yardım içim AŞEVİ yazıp 5560'a göndererek 25 TL bağışta bulunabilirsiniz.