HESAP NUMARALARI
EN TR
HESABIM
BAĞIŞ YAP
Bağış Sepeti
Seçim yapılmadı
Bağışçı Girişi
ŞİFREMİ BİLMİYORUM
AnasayfaHaberler Tanzanya'da Katarakt Ameliyatı

Tanzanya'da Katarakt Ameliyatı

26-09-2018

Tanyazanya'da bu yıl yaklaşık bin kardeşimizin gözlerini ışığa kavuşturduk. Bu iyiliğe vesile olan tüm bağışçılarımıza teşekkür ederiz.

İlgili Projeye Git
Katarakt Projesi
Tanzanya'da Katarakt Ameliyatı

Deniz Feneri Derneği olarak Tanzanya'nın Mykuranga bölgesindeki Mykuranga Hastanesinde 440 katarakt hastasının ameliyatını gerçekleştirdik. Programımıza Mykuranga Belediye Başkanı Sn. F.Hassan Sagna, Tanzanya Türkiye Büyükelçisi'nin kıymetli eşi Yeşim Davutoğlu ve derneğimiz Genel Sekreteri Coşkun Yıldız bey katıldı.

 
Böylece bu yıl içinde Tanyazanya'da yaklaşık bin kardeşimizin gözlerini ışığa kavuşturduk. Bu iyiliğe vesile olan tüm bağışçılarımıza teşekkür ederiz.
 
 
Katarakt, dünyada çevresel ve bazen de kalıtsal etkilerden dolayı en sık görülen göz hastalıklarından biridir. Binlerce insan özellikle Afrika gibi yerlerde yüksek sıcaklık, kum, güneş ışınlarının olumsuz etkileri gibi nedenlerle katarakt hastalığı ile mücadele etmekte. Bilinen her hangi bir ilaç tedavisi olmadığı için hastalığın tek giderilme yöntemi de ameliyattır. Katarakt ameliyatları günümüzde modern tekniklerle 15 dakikada, ağrısız, narkozsuz yapılabilen operasyonlardır.
 
 
Afrika'da 10 milyon görme engellinin en az yarısı katarakt hastası. Bu hastalardan tedavi olabilenlerin oranı ise 1 milyonda sadece 500 kişi.
 
 
Katarakt hastası kardeşlerimizin gözlerinin açılmasına vesile olmak için http://bit.ly/2P4trz7 linkinden veya "KATARAKT" yazıp 5560'a SMS göndererek 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.
 
Karanlıklar İçerisindeki Bir İnsanı Işığa Kavuşturun
Paylaş
Proje ve TemsilciliklerProjelerimiz hakkında daha ayrıntılı
bilgi almak için lütfen kardeş
sitelerimizi inceleyiniz.