Deniz Feneri Derneği, yola çıktığı günden beri yoksul, kimsesiz, naçar, dul ve yetimlere merhametin ve iyiliğin elleriyle uzandı.
Deniz Feneri, dünyanın savaş, kıtlık, afet gibi sebeplerle kriz yaşanan bölgelerine gıda, giysi, ilaç, temiz su, vb. insani yardımlar götürdü. Sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, İsrail saldırılarına muhatap Gazze’de, 5 yıldır bitmeyen bir savaşın içinde büyük acıların yaşandığı Suriye’de, yıllardan beri derin acılarla kıvranan Irak’ta da yardım dağıtımları yaptı. Dernek, yüzyılın sel felaketiyle sarsılan Bosna’da, Arakanlı Müslümanların sığındığı Bangladeş’te, birkaç yıl önce açlıktan insanların öldüğü Somali’de ve Afrika’nın incisi Uganda’da da binlerce gönlü kırık insana umut ışığı oldu.
Deniz Feneri Ankara Şubesi, Aksaray merkez ve köylerinde önceden sosyal incelemeleri yapılan 193 aileye 37 Bin TL değerinde gıda, 61 aileden 308 ferde 58 Bin TL değerinde giyecek, 3 aileye 7 bin TL değerinde eşya, 193 aileye 4 Bin TL değerinde temizlik malzemesi, 9 aileye ise 20 bin TL değerinde eşya, 23 aileye 11 bin TL nakit yardımında bulundu. Yapılan yardımların toplam tutarı 137Bin TL dir.