AnasayfaHaberler Arşiv Deniz Feneri'nden Basın Açıklaması.
11-07-2010
Deniz Feneri'nden Basın Açıklaması.

Bugün ulusal bir gazetede yer alan 70 Milyonu Böyle Kandırdı ve Kemal'i Dolandırmışlar başlıklı haberle ilgili açıklamamızdır. Bugün bir ulusal gazetede yer verilen ve içinde derneğimizin adının da geçtiği haberde belirtilen belgeler önce Deniz Feneri 'ne teklif edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini tuzağa düşürmeye çalıştığını söylediği ve adının Hasan olduğunu ifade eden kişi Şubat ayının son haftası Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni aramış, elinde var olduğunu iddia ettiği belgelerle ilgili olarak yüz yüze görüşme talebinde bulunmuştur. Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri İbrahim Altan ile telefonla görüşen kişi, elinde takım ıslak imzalı belgeler bulunduğunu, bu belgeleri almak için CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun ve bir medya grubunun para teklif ettiğini, kendisinin bu belgeleri –yüz yüze görüşerek anlaşma sağlanması halinde- Deniz Feneri 'ne vermek istediğini belirtmiştir. Adının Hasan olduğunu söyleyen kişi ile görüşen Genel Sekreterimiz İbrahim Altan, söz konusu kişiye, konunun derneğimizle ilgili olmadığını, elinde ne tür belge ve bilgi varsa savcılığa teslim etmesi gerektiğini ifade ederek görüşmeyi sonlandırmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız. Vakit Gazetesi'nde yayınlanan haber şöyledir; 70 Milyonu Böyle Kandırdı TARİH: 31 MART 2010... YER: TBMM 31 Martta salladığı kağıt parçaları ile Deniz Feneri e. V.'yi suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun elindeki belgelerin sahte olduğu ortaya çıktı. Bir vatandaş tarafından dolandırılan ve araştırmadan 'belge' diye sarıldığı kağıt parçaları ile 70 milyonu kandıran Kılıçdaroğlu, daha sonra durumu kurtarmak için, Cumhuriyet'e "Tuzak boşa çıktı" manşeti attırdı Deniz Feneri 'ne satılmak istenen belceler, daha sonra Kılıçdaroğlu'na verilmiş ve o günün CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart 2010 tarihinde Meclis'te düzenlediği basın toplantısında bu belgeleri, "ıslak imzalı, orijinal" diye kamuoyuna göstermişti. Ancak, bu belgelerin "düzmece" olduğu savcılık incelemesiyle ortaya çıktı. MİLLETİ GÖZ GÖRE GÖRE KANDIRDI Hükümeti ve kendisi gibi düşünmeyen kurum ve kuruluşları suçlamak için, her eline geçen kağıda 'belge'diye sarılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu defa fena halde çuvalladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deniz Feneri e. V. davası ile ilgili fena halde kandırıldığı, bununla da kalmayıp, 70 milyonu göz göre göre kandırdığı ortaya çıktı. Hasan isimli bir kişiden İstanbul'da belge alan Kılıçdaroğlu bu belgeleri 31 Mart'ta TBMM'de kamuoyuna açıkladı. BELGELER SAHTE ÇIKTI, CUMHURİYET'E SARILDI Belgelerin sahte olduğu, savcılık soruşturmasında ortaya çıkarken; Kılıçdaroğlu durumu kurtarmak için geçtiğimiz hafta Cumhuriyet gazetesine "Tuzak boşa çıktı" manşeti attırarak kendisini aklamaya çalıştı. Hasan isimli kişinin aynı dönemde Deniz Feneri Derneği'ni de arayarak "Daha çok para verin, belgeleri size vereyim" dediği, dernek yetkililerinin de " Elinde belge varsa savcılığa git " diyerek savcılığı adres gösterdiği Öğrenildi Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart'ta elinnde elinde salladığı ve 100'er bin Avro tutarında para teslim tutanağının ıslak imzalı asıl belgesi, diğerleri 4 milyon 580 bin Avro'luk para trafiğinin sözde belgeleri olduğunu iddia ettiği kağıt parçaları sahte çıktı. Kemal'i dolandırmışlar! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deniz Feneri E. V. davası ile ilgili dolandırıldığı belirlendi. Hasan isimli bir kişiden İstanbul'da belge alan Kılıçdaroğlu, bu belgeleri 31 Mart'ta TBMM'de kamuoyuna açıkladı. Belgelerin sahte olduğu savcılık soruşturmasında ortaya çıkarken; Kılıçradoğlu durumu kurtarmak için geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Gazetesi'ne tuzak boşa çıktı manşeti attırarak kendisini aklamaya çalıştı. USAME KAHAKIŞ -HASAN TOSUN İSTANBUL - ANKARA CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dolandırıldığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da gerçekleşen Deniz Feneri e. V. davasıyla ilgili Hasan isminde bir kişiden derneğin para trafiğiyle alakalı olduğu iddia edilen belge aldığı, TBMM'de açıklanan bu belgelerin daha sonradan gerçek olmadığı tespit edildi. Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bırakan gelişmeler geçtiğimiz Şubat ayına kadar uzanıyor. Hasan ismindeki kişi 25 Şubat günü Deniz Feneri Derneği'ni arayarak Genel Sekreter İbrahim Altan ile görüştü. Bu kişi elinde Deniz Feneri e.V'den Türkiye'ye para transferi yapıldığına ilişkin ıslak imzalı belgeler bulunduğunu, bunları Derneğe para karşılığında vermek istediğini söyledi. Belgeleri Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'a göstermek istediğini fakat randevu alamadığını belirten Hasan isimli kişiye dernek yetkililerinin 'Elinde belge varsa savcılığa gidebilirsin' dedikleri öğrenildi. Bu kişi "Kemal Kılıçdaroğlu ile Salı günü (23 Şubat) İstanbul Şişli'de görüştüm. Belgelere 200 bin Euro veriyor. CHP Grubu bu belgelerin peşinde. Gelin size vereyim " dedi. Dernek yetkilileri ise bu kişiyi sürekli tersledi. HÜRRİYETİN TEKLİFİ Aynı kişi Deniz Feneri 'ne, belgeler için Hürriyet'ten N. A'nın da devrede olduğunu, bu belgeler için kendisine 350 bin dolar teklif ettiğini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hasan isimli kişinin bahsettiği 23 Şubat Salı günü akşam saatlerinde İstanbul'a geldiği, geç saatlerde de Ankara'ya döndüğü tespit edildi. Kılıçdaroğlu'nun Business Class biletiyle uçuş yaptığı belirlendi. Deniz Feneri 'ne satılmak istenen belgeler 31 Mart 2010 tarihinde Meclis'te ortaya çıktı. Belgeler Kemal Kılıçdaroğlu'nun elindeydi. Kılıçdaroğlu, ikisi 100'er bin Euro tutarında para teslim tutanağının ıslak imzalı asıl belgesi, dikerleri 4 milyon 580 bin Euroluk para trafiğinin sözde belgelerini açıkladığını belirtiyordu. Kılıçdaroğlu, belgelerin, Almanya'da açılan ikinci Deniz Feneri e. V davasının da önemli delilleri arasında yer alacağını ileri sürerek, belgeleri Ankara'da soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı'na teslim edeceklerini bildirmişti. KILIÇDAROĞLU MECLİSTE BELGE ŞOV YAPMIŞTI Kılıçdaroğlu, "Bu tutanaklardan ikisi orijinal, ıslak imzalı, Bu belgeler, yurtdışında toplanan paraların bir bölümünün kimlerce Türkiye'ye getinldiğini ve kime teslim edildiğini gösteriyor. Soygunun asıl patronlarının bulunması İçin tutanaklarda imzalan olan Sadal ve Kurum'un, Türkiye'de ve Almanya'da Kanal 7 çalışanı olup olmadıklarının da savcılıkça sorgulanması gerekiyor. 4 milyon 580 bin Euro'nun Türkiye'de niçin ve kimler için harcandığının'Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine ilişkin Yasa'çerçevesinde soruşturulması gerekiyor. Insanlann en temiz duygularını sömürerek, yolsuzluk yapanlardan hesap sorul masını ve yolsuzluk yapanların yargı karşısına çıkarılmasını bekliyoruz " iddialarını ortaya attı. KAMUOYUNUN MERAK ETTİĞİ SORULAR Kemal Kılıçdaroğlu, Vakit'in konu ile ilgili görüşme talebini cevapsız bırakırken, Kılıçdaroğlu'nun iletişim koordinatörü Baki Özilhan, "Biz sizin bahsettiğiniz kişinin kim olduğunu bilmiyoruz. Rastgele söylenmiş bir kişinin iddiaları üzerine beyanat vermiyoruz" şeklinde konuştu. Simdi kamuoyu şu soruların cevabını merak ediyor: 1 Deniz Feneri 'ne satılmak istenen bu belgeler, Cumhuriyet gazetesinde " alınmadığı " ileri sürülen belgeler degil mi? 2Kılıçdaroğlu 23 Şubat'ta Şişli'de görüştüğü Hasan isimli kişiden Deniz Feneri e. V ile ilgili belge almadı mı? 3Hasan isimli kişinin " Kılıçdaroğlu 200 bin Euro veriyor " iddiası doğru mu? Bu para verildi mi? Eğer verildi ise Kılıçdaroğlu 200 bin Euro'yu nereden buldu? 4 Kılıçdaroğlu belgeler sahte olduğu halde 31 Mart'ta TBMM'de neden kamuoyuna açıkladı? Sonrasında bu belgelerin takipçisi niye olmadı? CUMHURİYETTEN KILIÇDAROĞLU'NA PERDELEME ! Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında bahsettiği belgeler ile Hasan isimli kişinin Deniz Feneri 'ne satmaya çalıştığı belgeler aynı çıktı. Fakat belgeler Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştırılınca sahte olduktan anlaşıldı. Hasan isimli kişinin de ifadesine başvuruldu. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan " Tuzak boşa çıktı " başlıklı haberde Kılıçdaroğlu'na Deniz Feneri 'yle alakalı düzmece belge satılmak istendiği, fakat Kılıçdaroğlu'nun oyuna gelmediği iddia edildi. Yolsuzlukları belgelerle kamuoyuna açıkladığı ve bu yönüyle halkın saygısını kazandığı ileri sürülen Kılıçdaroğlu'na, genel başkan olmadan kısa bir süre önce Deniz Feneri 'yle ilgili düzmece bir belgenin "100 bin Avro " karşılığında satılmak istendiği öne sürülen haberde, belgelerin Kılıçdaroğlu tarafından 31 Mart'ta TBMM'de kamuoyuna açıklandığından hiç bahsedilmemesi dikkat çekti. Bu çelişki de Kılıçdaroğlu'nun Hasan isimli kişiden aldığı belgeleri kamuoyuna açıkladıktan sonra sahte çıktığını anladığı, Cumhuriyet'te tedbir amaçlı haber yaptırarak durumu kurtarmaya çalıştığı şeklinde değerlendirildi. 10 Temmuz 2010