HESAP NUMARALARI
EN TR
HESABIM
BAĞIŞ YAP
Bağış Sepeti
Seçim yapılmadı
Bağışçı Girişi
ŞİFREMİ BİLMİYORUM
AnasayfaHaberler Arşiv En Çok Harcama Gıda ve Sağlık İçin
14-08-2005
En Çok Harcama Gıda ve Sağlık İçin

En Çok Harcama Gıda ve Sağlık İçin

Devlet İstatistik Enstitüsü´nün açıkladığı 2004 yılı Hanehalkı Tüketim Harcamaları anketinin sonuçlarına göre yoksullarla zenginler arasındaki harcama dağılımındaki eşitsizlik sürüyor. Anket sonuçlarına göre en fakir yüzde 20´lik dilim ile en zengin yüzde 20´lik dilim arasındaki harcama farklılığı geçen yıl 4.5 kat iken, bu yıl 4.2 kata geriledi. Anket sonuçları yoksulların en çok harcamayı gıda ve sağlık için yaptığını gösterdi. Gelirden en az pay alan ilk 20´lik dilimin, Türkiye´nin toplam özel tüketim harcamaları içindeki artışı; gıdaya, sağlığa, ertelediği giyim, ayakkabı ve ev eşyası alımları, eğitim, ulaştırma ile kültür ve eğlenceye yönlendirdiği belirlendi. Nüfusun en yoksul ikinci dilimini oluşturan ve orta direk olarak adlandırılabilecek üçüncü dilimin gıda harcamalarında paylarının yüzde 16.8 ile yüzde 19.4´le geçen yılki düzeyini yaklaşık olarak korudukları görülüyor. Türk insanının et tüketimi artmaya başladı. Kırmızı etin toplam gıda harcamaları içindeki payı yüzde 11.4´ten yüzde 13.1´e yükseldi. Kişi başına düşen aylık ortalama kırmızı et tüketimi, 2003 yılındaki 0.6´lık düzeyinden 2004 yılında 0.7 kiloya çıktı. Beyaz et tüketimi de 0.6 kiloya ulaşırken, ekmek tüketimi 5.2 kiloya indi. Süt, yumurta, elma, yoğurt, beyaz peynir gibi bazı ürünlerin tüketimi de arttı.
Proje ve TemsilciliklerProjelerimiz hakkında daha ayrıntılı
bilgi almak için lütfen kardeş
sitelerimizi inceleyiniz.