Deniz Feneri Derneği, sosyal incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 2.000 aileden toplamda 10.000 ferde gıda, giyim ve ailelerimizin minik üyelerine “İyi ki Varsınız Çocuklar” hediye paketi ulaştırmak için Şanlıurfa’da iki ay hizmet vermesi planlanan Şanlıurfa Geçici Giyim Mağazası’nın açılışını gerçekleştirdi.
Deniz Feneri Derneği, sosyal incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 2.000 aileden toplamda 10.000 ferde gıda, giyim ve ailelerimizin minik üyelerine “İyi ki Varsınız Çocuklar” hediye paketi ulaştırmak için Şanlıurfa’da iki ay hizmet vermesi planlanan Şanlıurfa Geçici Giyim Mağazası’nın açılışını gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen açılışa Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri Beyefendi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Beyefendi,
Vali Vekili ve Karaköprü Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu Beyefendi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Beyefendi, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat Beyefendi, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan Beyefendi, Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Dobur, Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldız Beyefendi, Deniz Feneri Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Osman Gerem Beyefendi, STK Temsilcileri ve Deniz Feneri Derneği Gönüllüleri iştirak etti.
Açılışta selamlama konuşmasını gerçekleştiren Deniz Feneri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldız Beyefendi duygu ve düşüncelerini şöyle aktardı:
“Deniz Feneri Derneği, Türkiye’nin birçok noktasında açtığı geçici giyim mağazalarının bir yenisini bugün Şanlıurfa’da gerçekleştirmektedir. Şanlıurfa’daki ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın mutluluğu ile açılışını gerçekleştirdiğimiz geçici giyim mağazasından 2.000 aileden 10.000 ferdin yararlanmasını hedefliyoruz. Mağazamız 2 ay hizmet verecek. Kurban Bayramı öncesi gerçekleştirdiğimiz açılışta çocuklarımıza bayram hediyesini ulaştırmış olacağız. Bağışçılarımızın bizlere emanet etmiş oldukları ürünleri sahiplerine eksiksiz bir şekilde ulaştırmanın mutluluğunu ve hazzını yaşıyoruz. Katılımlarınız için her birinize teker teker teşekkür ediyor, mağazamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri Beyefendi konuşmalarında şu ifadelerde bulundu:
“Ameller niyetlere göredir. Şanlıurfa bu noktada iyilik hareketini seven ve iyilik hareketinin içinde bulunan, güzel insanların yaşadığı güzide bir şehrimizdir. Bizler ihtiyaç sahiplerine yardım etmek zorundayız. Bundan kendimizi her zaman sorumlu tutmalıyız. Bu dünyanın ve ahiretin güzel olmasını istiyorsak yapılan iyiliklerin içerisine dahil olmalı, gücümüzün yettiği kadar katkıda bulunmalıyız.”
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Beyefendi konuşmalarında şu ifadelerde bulundu:
“İnsanların hayırlısı insanlara hizmet edendir. Bir insanın veya bir canlının sıkıntısına çözüm bulmayı kendimize görev bilmeliyiz. İnsanların bir kısmı bazı ihtiyaçlarını karşılayamamakta. Bizler bu insanlara yardım eli uzatmak zorundayız. Deniz Feneri Derneği, insanların dar zamanlarında onlara ulaşıyor, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Şanlıurfa’daki ihtiyaç sahiplerine uzattıkları bu yardım eli için teşekkürlerimi sunuyorum.”
Karaköprü Kaymakamı ve Vali Vekili Yakup Kılınçoğlu Beyefendi konuşmalarında şu ifadelerde bulundu:
“İslam’a hizmeti yüzlerce senedir kendine görev olarak görmüş olan bu millet Allah’ın rızası için birçok iyilik hareketinde başta yer almış ve almaya devam etmektedir. Devletiyle omuz omuza çalışan Deniz Feneri Derneği gibi kıymetli kuruluşların yaptığı faaliyetlerde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Rabbim yaptıkları hizmeti teşekkür dahi beklemeden yapmakta, sadece Allah’ın rızasını gözetmekteler. Katılımlarından dolayı tüm kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Kapaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Beyefendi konuşmalarında şu ifadelerde bulundu:
“Bugün burada iyilik hareketi adına toplanmış bulunmaktayız. İnsanların en hayırlısı başkasına faydası olandır; bundan dolayı insanoğlu ahirette kendisi kurtaracak bir eser bırakmak için çalışmaktadır. Deniz Feneri Derneği’ne hem Türkiye’de hem de tüm Dünya’da yaptığı bu iyilik çalışmalarından dolayı kendi adıma teşekkür ediyorum. Necip Fazıl’ın da dediği gibi “Yeryüzü dediğiniz koca bir mabed, geldik bu mabede maksat ibadet.” İyilik yapalım, iyiliği yayalım ve dernekler aracılığıyla yapılan bu iyilik hareketlerine her zaman destek olalım.”
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat Beyefendi konuşmalarında şu ifadelerde bulundu:
“Bir iyilik hareketi olarak yola çıkan ve çok kıymetli işler ortaya koyan Deniz Feneri Derneği’ne Şanlıurfa’da açmış oldukları Şanlıurfa Geçici Giyim Mağazası’ndan dolayı teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Mağazamızın açılışına vesile olan bağışçılarımıza ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
Sizler de Geçici Giyim Mağazalarımıza “Geçici Giyim Mağazalarımız”, “İyi ki Varsınız Çocuklar” ve “Gıda Yardımı” projelerine katkıda bulunarak destek olabilir; ihtiyaç sahibi ailelerimizin yüzünü güldürebilirsiniz.