Dünya üzerinde birçok yetim kalmış çocuğa Bir Yetim Büyütüyorum Projesi ile yardım etmekteyiz. Bir Yetim Büyütüyorum Projesi nedir? açıklayalım.
Bir Yetim Büyütüyorum Projesi
Yetimler için başlattığımız Bir Yetim Büyütüyorum projemiz kapsamında dünyanın farklı bölgelerinde binlerce yetime destek oluyoruz. Savaşlar, yoksulluk, kuraklık ve felaketlerin yaşandığı dünyada yetim kalan çocukların sayısı Unicef'in son raporuna göre 200 milyonu geçiyor ancak bu sayı gayr-i resmi kaynaklara göre 400 milyona yakın. Deniz Feneri Derneği’nin yetim çalışmaları Arakan'dan Somali'ye kadar dünyanın birçok yerinde yıllardır devam etmektedir. Sri Lanka Yetimhanesi ve Gazze Selam Anaokulu bu desteklerden sadece bazılarıdır.
Yukardaki projelerimizden birine ya da bir kaçına bağış yaparak çocuklarımız için nakdi bağış, gıda ve hijyen bağışı, Kur'an-ı Kerim bağışı, Kurban Bayramı için harçlığı ya da kıyafet bağışında bulunabilirsiniz. Ayrıca yetimhanelerimiz için de bağış yapabilirsiniz. Yetimhane bağışı ile farklı bölgelerde bulunan Deniz Feneri yetimhanelerinde yetişen çocuklarımıza destek olun.
Deniz Feneri’nin yetim çalışmaları yetim çocukların kendi yaşıtları gibi normal şartlarda büyümesine ve yaşamasına fırsat sağlıyor. Ayrıca yetim ailelerini de destekte bulunarak, yetimlerin kendi yuvalarında yetişmeleri için çabalıyor. Derneğimiz, bugüne kadar hayırseverlerin desteğiyle 10.000'i aşkın yetim çocuğu desteklerken, geriye kalan on binlerce çocuğu da hayırsever bağışçılarıyla buluşturmayı hedefliyor. Bir Yetim Büyütüyorum sloganıyla Türkiye'nin ve dünyanın farklı bölgelerinde 125 TL karşılığında yetimlere hami bularak şefkate muhtaç çocuklarımıza destek olmaktayız. Ayrıca Dünya Yetimler Günü olarak kabul edilen her Ramazan’ın 15. günü derneğimiz, 3 kıtada birçok ülkede yetim sofraları kurup, gıda dağıtımı yaparak ve yetimlere bayram harçlığı da dağıtarak yetimlere yardımcı oluyoruz.
Dünyanın birçok yerinde yardıma muhtaç milyonlarca insan bulunmaktadır. Bu insanlar her geçen gün daha zorlu şartlar altında yaşamaktadırlar. Dünyada genelinde yaklaşık 350 milyon çocuk anne veya babasını ya da her ikisini de kaybetmiş durumda. Bu 350 milyon çocuk bakıma muhtaçtır. Yetim çocukların maddi ve manevi olarak büyük ilgiye ihtiyacı vardır. Bu ilgi yeteri kadar gösterilmediğinden dolayı yetim büyüyen çocuklar organ ve fuhuş mafyasının kurduğu tuzaklara düşüyorlar. Bu nedenle yardımlarımızın bir bölümünü yetim öksüz ve kimsesiz çocuklara da ayırıyoruz. Yapılan yardımlar ile birçok insanın hayatına dokunmak mümkündür. Bu yardımlar sayesinde insanların daha yaşanabilir bir hayatla yaşama devam etmesi sağlanabilir. Birçok çocuk savaşlarda ve farklı sebeplerden dolayı ailesini kaybediyor. Bu yüzden bağışlar çocuklar için çok önemlidir.