Türkiye’de yaşanan ve on ili etkisi altına alan deprem felaketinin ardından ihtiyaçlara yönelik yardımlar devam ediyor. Depremzedelerin barınma, yiyecek, ısınma gibi temel ihtiyaçlarının yanında kişisel temizlik ihtiyaçları da bir hayli arttı.
Türkiye’de yaşanan ve on ili etkisi altına alan deprem felaketinin ardından ihtiyaçlara yönelik yardımlar devam ediyor. Depremzedelerin barınma, yiyecek, ısınma gibi temel ihtiyaçlarının yanında kişisel temizlik ihtiyaçları da bir hayli arttı. Böyle felaketlerin ardından çoğalan bulaşıcı hastalıklar göz önünde bulundurularak kişisel temizlik için gerekli olan hijyen paketleri dağıtıldı.
Barınma ihtiyacını çadırlarda gideren depremzedeler için hijyen oldukça önemli. Bunun en önemli nedeni toplu halde bir arada bulunmanın yol açtığı bulaşıcı hastalık riskinin artması. Sağlık konusunda büyük önem taşıyan hijyen paketleri içerisinde bulunması gereken temel ihtiyaçlar vardır. Bunlar; dezenfektan, el kremi, banyo lifi, banyo havlusu, tarak, tırnak makası, ıslak mendil, sıvı sabun, diş macunu ve diş fırçasıdır. Depremzedelerin kişisel temizlikleri için kullanabilecekleri hijyen paketleri bölge bölge dağıtılmaya devam ediyor.
Temiz olmayan yerler, kıyafetler ve besinler bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olmakta ve toplum sağlığını tehdit etmektedir. Deniz Feneri Derneği olarak ihtiyaç sahibi ailelerin sağlıklı bir yaşam sürmesi için ‘Temizlik Yardımı’ yapıyoruz. Temizlik kolisi projemize 250 TL bağışta bulunarak siz de bir ailenin sağlıklı yaşamasına katkı sağlayabilirsiniz, SMS ile yardım yapmak için TEMİZLİK yazıp, 5560’a gönderip 25 TL bağışta bulunabilirsiniz.