HESAP NUMARALARI
EN TR
HESABIM
BAĞIŞ YAP
Bağış Sepeti
Seçim yapılmadı
Bağışçı Girişi
ŞİFREMİ BİLMİYORUM
AnasayfaKurumsalİyilik Notları Katarakt Ameliyatı

Katarakt Ameliyatı

Katarakt problemi çoğu insanın görme yetisini kaybettirmektedir. Yapılan bağışlar ile bu insanlar Katarakt Ameliyatı olmakta ve görme yetilerini tekrar kazanmaktadır.

Katarakt Ameliyatı

 

Belirli bir yaşın üstünde olan bireylerde en yaygın görünen görme kaybı ve dünyada körlüğün başlıca nedenlerinden olan katarakt göz bebeğinin arkasında bulunan ve görebilmemizi sağlayan göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşmasıdır. Katarakt ilaçla tedavi edilemez. Cerrahi müdahale yapılması zorunludur. Ameliyatla saydamlığını kaybeden opaklaşmış lens alınarak hastanın tekrar net görmesi sağlanır. Katarakt, şeker hastalarında, orta yaş üstü kişilerde, göze gelen fiziksel darbeler sonrasında, yenidoğan bebeklerde ve uzun süreli kortizonlu ilaç kullananlarda görülebilen bir göz hastalığıdır. Katarakt ameliyatı diye bilinen yöntemin adı Fakoemulsifikasyon'dur. Bu yöntem de göz içerisindeki katarakt ultrasonik titreşimle çalışan bir iğne yardımıyla öğütülerek göz dışına çıkartılır. Bu ameliyata kısaca FAKO ameliyatı adı verilmektedir.

 

Katarakt gelişmeye devam ettikçe, bulanıklaşma daha da yoğunlaşır ve lensin daha büyük bir kısmını içerir. Bir katarakt, ışığın lensin içinden geçerken dağılmasını engeller ve keskin bir şekilde tanımlanmış bir görüntünün retinaya ulaşmasını engeller. Sonuç olarak, görüşünüz bulanıklaşır. Asya ve Afrika'da milyonlarca görme engellinin en az yarısı katarakt hastası. Bu hastalardan tedavi olabilenlerin oranı ise çok düşük seviyelerde. Yoksulluk sınırındaki ülkelerde yaşayanlar için Deniz Feneri'nin yaptırdığı katarakt ameliyatları çok büyük önem taşımaktadır. Bu insanlar tedavi olmadığı süre içerisinde görme yetilerini git gide kaybetmektedirler. Çok geç olmadan yapılan ameliyatla daha net görme yetilerini tekrar kazanabilirler. Katarakt, coğrafi nedenlerle de ortaya çıkabilmekte ya da daha hızlı ilerleyebilmektedir.

 

Güneşten gelen ultraviole ışınlarına maruz kalmak ciltte hasara yol açtığı gibi, katarakt ve diğer göz hastalıklarına da neden olabilmektedir. Ultraviole ışınları, lens proteinlerine zarar vererek katarakta sebep olabilir. Özellikle sıcak hava koşullarının hakim olduğu ve güneş ışınlarının dik ve yoğun olarak düştüğü Afrika kıtasında katarakt hastalığının daha sık olduğu gözlemlenmektedir. Ayrıca beslenme yetersizliği, suyun kısıtlılığından ötürü sanitasyon yetersizliği, kum fırtınaları gibi nedenler de kataraktın ortaya çıkması ya da ilerlemesine etken olabilmektedir. Sizlerin de bağışlarıyla katarakt problemi yaşayan insanlar tekrardan görme yetilerini kazanabilirler.

 

https://www.denizfeneri.org.tr/bagis/katarakt-projesi_677/

Paylaş
Proje ve TemsilciliklerProjelerimiz hakkında daha ayrıntılı
bilgi almak için lütfen kardeş
sitelerimizi inceleyiniz.