HESAP NUMARALARI
EN TR
HESABIM
BAĞIŞ YAP
Bağış Sepeti
Seçim yapılmadı
Bağışçı Girişi
ŞİFREMİ BİLMİYORUM
AnasayfaKurumsalİyilik Notları Kolay Kurban Kesme Teknikleri Neler?

Kolay Kurban Kesme Teknikleri Neler?

Kolay Kurban Kesme Teknikleri Neler?

 

Kurban kesimi sırasında daha kolay bir şekilde kesimin yapılabilmesi adına farklı teknikler kullanılmaktadır. Bu teknikler kesim tercihlerine göre şekillenebilirken özellikle kolay kurban kesme teknikleri, kurban kesiminin çok daha kısa süre içerisinde tamamlanmasını sağlar.

 

Kolay Kurban Kesme Teknikleri Hangileri?

 

Rueff tekniği özellikle son dönemlerde en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Bu yöntem aynı zamanda hayvana hiçbir şekilde eziyet edilmemesini de sağladığından dolayı hem hayvanlar hem de kesim yapacak kişiler için kolaylık sağlamaktadır.

Başı öncelikle bir yere bağlanacak olan hayvanın boyun kısmına, göğüs kısmına ve karın bölgesine ip halka yapacak şekilde sarılır. İpin hızlıca çekilmesi ile birlikte hayvanda yatma isteğinin oluşması sayesinde hayvan kendi isteğiyle yatar. Tek kişinin yapabileceği bu yöntem, kolay kurban kesme teknikleri arasında yer almaktadır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda uygulanabilecek olan bu yöntem, hayvanların özellikle yan yatırılmasını sağladığından dolayı kolaylık sağlar.

Kurban kesiminde Türk usulü ve Berlin usulü gibi farklı yöntemler olsa da bu yöntemler kurbanlıkların çeşitli sakatlıklar yaşamasına yol açmaktadır. Bu nedenle bu tür kesim tekniklerinin uygulanması önerilmemektedir Rueff en kolay ve basit yöntemlerden birisidir. Hayvan yere yatırıldıktan sonra kesim işlemlerine başlanabilir. Bütün kesim işlemlerinde tek bir hamlede soluk, nefes ve şah damarının kesilmesi gerekir. 

Kurban Kesiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Kurban kesimi sırasında kesinlikle hayvana acı çektirilmemesi ve eziyet edilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle de kesim için yapacak kişinin işinin ehli olması önemlidir. Kesim yapılacak alanın hijyen kurallarına uygun olması ve birden fazla hayvanın kesilecek olması halinde hayvanların birbirini görmemesi de önemlidir. Ayrıca hayvanın omuriliğinin kesilmesi, mekruh olarak kabul edilmektedir. Hayvanın öncelikle soluk, yemek borusu ve şah damarı kesildikten sonra canın alınmasının beklenmesi gerekir. Bu sırada kan akıtılmalıdır. Canın çıkmasının ardından baş ile gövdenin birbirinden ayrılması gerekir. Belirtilen kurallara dikkat edilmesi şartıyla kolay kurban kesim teknikleri uygulanarak kurban kesimi yapılabilir. Kişilerin özellikle ilk defa kesim yapacak olması halinde mutlaka bir uzmandan destek alması gerekir.

Paylaş
Proje ve TemsilciliklerProjelerimiz hakkında daha ayrıntılı
bilgi almak için lütfen kardeş
sitelerimizi inceleyiniz.