HESAP NUMARALARI
EN TR
HESABIM
BAĞIŞ YAP
Bağış Sepeti
Seçim yapılmadı
Bağışçı Girişi
ŞİFREMİ BİLMİYORUM
AnasayfaKurumsalİyilik Notları Ramazan bayramı takvimi

Ramazan bayramı takvimi

Ramazan bayramı takvimi

On bir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayı, her yıl içerisinde 1 ayı kapsamaktadır. Hicri takvime göre tarihi belirlenen ve bu doğrultuda Ramazan ve Ramazan Bayramı takvimi oluşturulan ülkemizde, 2022 yılı Ramazan Bayramı için de az bir süre kaldı.

 

Ramazan ayının bitmesiyle birlikte Ramazan Bayramı idrak edilecek. Ramazan ayı bu yıl 2 Nisan 2022 tarihi itibariyle başlayacağı için Ramazan Bayramı takvimi de 2 Nisan itibariyle başlamaktadır. Ramazan ayının ilk günü olan 2 Nisan 2022 itibariyle 1 aylık süre boyunca oruçlar tutularak ibadetler edilmektedir. Ramazan ayı İslamiyet’te en manevi ve faziletli aylardan birisi olduğundan dolayı bu ay içerisinde oruç tutmak ve Allah'ın verdiği nimetler, gıdalar ve sağlık için şükretmek esastır. Oruç tutmaya başlayan bir kişi oruç ile birlikte sabretmeyi, gıdanın önemini öğrenme imkânına sahip olur. Bununla birlikte Ramazan ayının sona ermesiyle Ramazan Bayramı coşkusu ve sevinci yaşanabilmektedir. 

 

Ramazan bayramı takvimi

Ramazan Bayramı takvimi, Ramazan ayının son günü olan 1 Mayıs 2022 itibari ile başlamaktadır. Arife gününün ardından ise Ramazan Bayramı'nın ilk günü 2 Mayıs Pazartesi günü itibariyle yaşanacaktır. Bu tarihi Ramazan Bayramı'nın 1. günü olduğu gibi 3 Mayıs Salı 2. günü, 4 Mayıs Çarşamba günü ise Ramazan Bayramı'nın 3. günü olmaktadır. 

 

Ramazan ayı içerisinde en önemli günlerden birisi olan Kadir Gecesi ise 2022 yılında 27 Nisan tarihine denk gelmektedir. Ramazan ayındaki ibadetleri eksiksiz yapmak isteyenlerin bu tarihleri dikkate alması gerekmektedir. Böylece hem bayramlar hem Kadir Gecesi hem de Ramazan ayı içerisinde tutulacak oruçlar için belirtilen tarihlere göre ibadetler yapılabilir. 

 

İslamiyet’te en önemli aylardan birisi olan, sağlığı ve aklı yerinde olan her Müslümanın tutması gereken oruç ayında, manevi duygular oldukça yüksek seviyelere ulaşmaktadır. Ramazan Bayramı’nda Müslümanların dinde uygun görüldüğü şekilde hayatını sürdürmesi gerekmektedir. Bayramlarda küslerin barışması, dargınların bir araya gelerek aradaki kırgınlıklarını gidermesi önerilmektedir. Bu sayede yılda sadece 1 ay olan Ramazan Bayramı en iyi şekilde geçirilebilir.

Paylaş
Proje ve TemsilciliklerProjelerimiz hakkında daha ayrıntılı
bilgi almak için lütfen kardeş
sitelerimizi inceleyiniz.