“Gerçek Dost” çay gibidir derdi rahmetli babam. "İçselleştirir sıkıntını; dokunur! Buharı-Varlığı elini; Demi-İnsanlığı içini ısıtır.”
Şimdilerde o günlerdeki çocuk aklımla pek anlam veremediğim bu öğütler kulağıma küpe hep, yoluma ışık… Her insan ayrı bir dünya ve hepsinde başka bir sınav var. Ama hepsinin ortak yanı sabır ve şükürle aşılması ve dahası el ele gönül gönüle paylaşılması.
Antalya’dan bize ulaşan Köksal Ailesinde olduğu gibi. Günlük yevmiye ile inşaatlarda fayans-seramik işi yapan Canpolat Bey ve ev hanımı eşi Özlem Hanım evlatlarının sağlıklarıyla sınanmakta ve derdi veren Mevlam şifasını da verecek inşallah. Dört yaşındaki İhsan ve iki yaşındaki Poyraz da halk dilinde Akdeniz anemisi olarak da bilinen Talasemi hastası. Ve her ikisi için de tek umut yeni doğacak kardeşleri. Onun sağlıklı olması için bir takıp işlemler gerekli ve sonrasında da inşallah kanı ağabeylerine şifa olacak.
Köksal Ailesi siz dost yüreklerin destekleriyle yeni evlatlarına kavuşmakla kalmayacak yıllardır şifa aradıkları iki evlatlarının sağlığına kavuşmalarının mutluluğunu yaşayacaklar.