Deniz Feneri 25 Yaşında

1996 yılında "Şehir ve Ramazan" isimli televizyon programıyla başlayan Deniz Feneri Derneği 25. yılının mutluluğunu yaşıyor.

1996 yılında "Şehir ve Ramazan" isimli televizyon programıyla Kanal 7 ekranlarında yardım faaliyetlerine başlayan Deniz Feneri Derneği 25. yılının mutluluğunu yaşıyor. Deniz Feneri Derneği, iyilik meşalesini çeyrek asırdır inanç ve gayretle taşımaya devam ediyor.

Yeryüzünde yardıma muhtaç son kişiye ulaşıncaya kadar durmaksızın çalışmayı ilke edinen Derneğimiz, 25 yıldır ülkemiz ve dünyanın yetmişi aşkın ülkesinde karanlıkta kalan insanların hayatını iyilik feneriyle ışıtıyor.

"25. Yıl Programı" Haliç Kongre Merkezi 'nde "Çeyrek Asırlık Hikaye" sloganıyla büyük bir coşku ile kutlandı. Program, Ülke Tv ve Deniz Feneri Facebook, Twitter, YouTube hesaplarından canlı olarak yayınlanarak on binlerce izleyiciye ulaştı.

Nur Haktan’ın sunumu, İstiklal Marşı ve Kurra Hafız Muhsin Kara Hocaefendi’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, İstanbul Valisi Sn. Ali Yerlikaya ve İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’nun konuşmalarının ardından Onur Ödülleri, Gönüllü Ödülü, Yardımsever Ödülü ve “İyilik Kazandırır” temasıyla bu yıl ilk defa düzenlenen kısa film yarışmasının ödül töreni gerçekleşti.

Deniz Feneri Derneği’ne verdiği desteklerle binlerce iyilik hikayesine katkı sağlayan İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu Beyefendi konuşmalarında şu ifadeleri kullandı:

"Kötülüğün hızlı yıkıcılığına karşı, iyiliğin, usul usul akan iyileştirici ırmağına sığınmak lazım, denir. Bizim medeniyetimiz Deniz Feneri'nin kendi ifadesiyle bütünleştiği gibi bir iyilik medeniyetidir. Bizler iyilik medeniyetinin evlatlarıyız, bizler iyilik medeniyetinin çocuklarıyız. Daha ötesi iyiliği ile iz bırakan, dünyaya imza atan bir medeniyetin çocuklarıyız. Özellikle sivil toplum eliyle yardımlaşma kültürü bizim devlet kültürümüz kadar eskidir. Sadece ‘vakıf’ desek zaten başka bir şey anlatmaya herhalde gerek bırakmayız. Kuşlara ev yapan da var, çeşmelere bakanda, eğitim yürüten de fakir fukaraya ekmek, fakir fukaraya aş dağıtanda. Bütün bunları tekrar tekrar anlatıp ve tarihimizle övünmek yerine bunların üzerine yenilerini eklemek lazım diyoruz... Hiç kimsenin bir eksiğini bırakmamak için yazılı yazısız ama elbette ki vakıf millet olan bu büyük milletin gayretleriyle beraber büyük yaraları hep beraber kapatmaya çalıştık. Onun için Cenabı Allah yolumuzu açacaktır. Zorluklarımızı kolaylaştıracaktır. Azımızı çok yapacaktır. O kadar dua alıyorsunuz ki, o kadar çok dua. Bunların hepsine şahit olan birisi olarak söylüyorum. Kim ne söylerse söylesin. Topuyla gelsinler, tüfeğiyle gelsinler. 10 büyükelçisiyle değil, dünyadaki bütün büyükelçileriyle buraya toplansınlar. Vallahi bu milletten bir kıl dahi koparamazlar."

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz Beyefendi 25 yıllık iyilik mücadelesinin öyküsüne yer verdiği açılış konuşmasında, Deniz Feneri Derneği’nin duruşunu şöyle özetledi:

“Deniz Feneri emanetini taşıyan bizler ‘Ölüm Sana Gelinceye Kadar İyiliğe Devam Et’ ilâhî fermanını esas alarak, istikametimizi bozmadan iyiliğe devam ettik ve Allah’a şükürler olsun, bize güvenenlerin başını öne eğdirmeden bugünlere geldik. 25. hizmet yılımızda işte huzurunuzdayız. Deniz Feneri Ailesi olarak dimdik ayaktayız ve her daim mazlumların duasındayız. Son 20 yılda, sivil toplum ve diğer alanlardaki kazanımlarımız, Türkiye’yi bugün, tüm mazlumların umudu haline getirmiştir. Siyasette, ticarette, diplomaside, sivil toplum faaliyetlerinde, hayatın her alanında birliğimizi ve dirliğimizi koruyarak, bize umut bağlamış, bize dualarıyla destek veren, bizlerden ümmete hamilik bekleyen kardeşlerimizin umutlarını yaşatma mecburiyetindeyiz. Biz Deniz Feneri Ailesi olarak, bu sorumluluk bilinciyle, iyilik yürüyüşümüze yılmadan devam edeceğiz inşallah.”

İstanbul Valisi Sn. Ali Yerlikaya Beyefendi konuşmalarında şu ifadeleri kullandı:

“Böyle güzel ve anlamlı bir günde konuşmak zor. Deniz Feneri’nin yaptığı çalışmalardan sonra sukut etmek daha hayırlı. Biz yine de gönülden gönüle, içten birkaç kelam edelim.

25 yıl, çeyrek asırdır Deniz Feneri’miz Allah rızası ve Peygamber Efendimiz(s.a.v)’in sünnetine riayet ettiler. İyilik yapmak, inanç sistemimizin olmazsa olmazıdır. Deniz Feneri gerçek manada iyilik yapmanın en güzel örneklerindendir.

“Gerçek kazanç biriktirdiğin değil paylaştığındır.” sözünü en güzel şekilde gösteren, teşekkür beklemeden, Allah rızası için çalışan Deniz Feneri Derneği’nden bahsediyoruz. Ramazan Abi’yi bizler ‘Şehir ve Ramazan’ programında ağlayarak izliyorduk. Bu fenerin ışığı öyle bir büyüdü ki, dünyadaki son ihtiyaç sahibine ulaşıncaya kadar iyilik köprüsü olmaya devam edecek.”

İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’nun teşvikiyle, Afrika’da yapılacak toplam 2500 adet katarakt ameliyatının giderleri katılımcılar tarafından karşılandı.

Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Çeyrek asırlık iyilik yürüyüşüne liderlik etmiş Deniz Feneri Derneği geçmiş genel başkanları Uğur Arslan adına kardeşi Dilek Erdem, Av. Yusuf Atalay ve Engin Yılmaz adına vekaleten Recep Koçak Beyefendilere emeklerine vefa göstergesi olarak plaket takdimi yapıldı.

Uzun yıllar yaptığı iyilikler ve vesile olduğu güzelliklerden ötürü Gönüllü Ödülü Gülsüm Kıratlı’ya verildi.

Çeyrek asırlık iyilik hareketinin ilk bağışçısı Bakkal İhsan Doğan’a onur ödülü verildi.

İzmir’de yaşanan depremde İnci Okan yavrumuzu enkaz altından kurtaran Aksaray UMKE Görevlisi Edanur Doğan’a onur ödülü verildi.

“Şehir ve Ramazan” programı ile bu kutlu yürüyüşün ilk adımlarını atan, Türkiye’nin ve dünyanın Ramazan Abisi olan İbrahim Uğurlu’ya onur ödülü verildi.

Kapısı çalınan hanelerde sıcak bir sofra kurulmasına yıllardır vesile olan Murat Ülker’in Hayırsever Ödülünü Yıldız Holding'den İbrahim Taşkın Bey teslim aldı.

Kısa Film Ödüllerini Usta Yönetmen Uçakan Takdim Etti

"İyilik Kazandırır” temasıyla düzenlenen kısa film yarışmasında ödül almaya hak kazanan katılımcılara ödülleri usta Yönetmen Mesut Uçakan tarafından takdim edildi.

Yarışma sonuçlarına göre birincilik ödülü “Askıda Ödev” kısa filmi yönetmeni Halil Aygün’e, ikincilik ödülü “Civciv” kısa filmi yönetmeni Turgut Kanal, üçüncülük ödülü “Annemin Adası” kısa filmi yönetmeni Mehmet Aslan ve mansiyon ödülü yönetmen Sevin Sharifi’nin oldu.

Toplam

Zekat Hesapla

Zekat Hesaplama Sonucu

* Bu hesaplama 22-06-2025 09:00:03 tarihindeki piyasa verileri kullanılarak yapılmıştır

Varlıklarınız

Borçlarınız