Hayal Y.

%100 88.000 TL

Gün… Dünün yarına yolculuğudur!

B/akıyorum zamandan,

C/ana yok dur durak..!

Dün geçti gitti...

Bilemez kimse, meçhul yarın yakın mı yoksa ırak.

G/örüyorum düştüğüm yolu,

Her başlangıcın içinde gizli sonu.

Azmin sırrına eren, deryasında yüzer sabrın,

Sıkı sıkı tut sen elinden senin yürü enikonu.

Hayal Hanım on iki yıldır hem ana hem baba 16-15 ve 12 yaşında olan üç yetimine. Eşi Fatih Kardeşimizi kalp krizi sonucu kaybetmiş ve o gün bu gündür her haline şükürle çok zor günler geçirmiş. Bağ bahçe işlerine gitmiş, ev işleri yapmış evlatları okusun elleri ekmek tutsun, bu millete hizmet eden hayırlı evlatlar olsun diye ve devam da etmekte bu gayretine.

Bu özel aile ile yolumuz paylaşılan fotoğrafların söze gerek bırakmadığı evin tamir tadilatı için oluşturulan imece sayesinde kesişti. Eşinin vefatı sonrası kayınbabasına ait bu evde oturmuş yıllardır ve aslında birkaç kere hayır sever çevre sakinleri, evlatlarının öğretmenleri, köyün imamı buranın yaşanılası bir hale getirilmesi için girişimde bulunmuşlar ama resmi tapu anne ya da çocukların üzerinde olmadığından hep sürüncemede kalmış.

Artık bu sorun aşıldı ev bahsettiğim iyi yürekli kardeşlerimizin girişimleri ve destekleriyle yetimlerimiz adına tapulandı cüzzi bir ödeme ve resmi işlemlerin de tamamlanmasıyla.

Şimdi inşallah bayramları çifte olsun dua ve niyetiyle Afyon Temsilciliğimizin de işin içine dahil oldu. Komşular, yerel esnaf, yerel kurumlar ve STK’lar hep birlikte hem yetimlerin duasını almak, hem artık çok yorulmuş ve kendini yalnız hisseden Hayal Annenin hayali olan yaşanılası bir evi onlara hediye etmek için sıvadı kolları. Toplam maliyetin 288.000 Lira civarı olacağı öngörülen çalışmaya daha önce binlerce hayata dokunan Bir Hayat Kurtar Projesinin siz kıymetli bağışçıları sayesinde 88.000 Liralık destek vereceğiz.

Toplam

Zekat Hesapla

Zekat Hesaplama Sonucu

* Bu hesaplama 17-06-2025 05:14:35 tarihindeki piyasa verileri kullanılarak yapılmıştır

Varlıklarınız

Borçlarınız