Rüveyde B.


Engellerin, birlikteysek kalkar engelleri ki unutmadan hepimizin birer engelli adayı olduğumuz gerçeğini.
Hey kardeşim !!!!
Bir dakika sadece bir: Kapat gözlerini ..! Kalk, yürü hissetmeden bacaklarını, tutunmak istediğinde ellerinin olmadığını farz et. Yardım çağırmak için bağırdığında konuşamadığını, duyma, duyama.
Bu kara, sessiz bir rüya..!
Hey kardeşim !!!
C/anda yaşadın ya bu duyguları. Her saniyesinde içselleştirerek engelli kardeşlerini. Hiçbir engel, hiç bir şey için engelleyemez bu farkındalığınla seni.
Görmeyene göz, duymayana kulak, konuşamayana dil ve yürek yürek koşan ayak "ÖZ"ümüz, bizi gerçek engelli yapacak yürek tek uzvumuz.
Sevgi engel tanımaz ve engellerin, birlikteysek kalkar engelleri. Akülü araç olur yıllardır anneciğinin sırtında gittiği okul yolunda bir yavrumuza. Dile gelir uzun zamandır suskunluğa bürünen bir canda. U/mutlu sözler duyulur ve diller durur duaya.
Ve şimdi bebekliğinden bugüne “serebral palsy” nedeniyle yirmi dört yıldır yatağa bağlı Tuğçe için birleştiriyoruz yüreklerimizi. Engellerin, birlikteysek kalkar engelleri ki unutmadan hepimizin birer engelli adayı olduğumuz gerçeği ile her adımın, her sözün, her bakışın bize bahşedilmiş servetler oluşunun şükrüyle.
İnsan farkının farkına vararak farkındalık oluşturduğunda aşar hem yüreğinde hem zihninde gerçek insan kalmak yolunda en büyük engeli.
Biz tek geliri rahmetli eşten kalan maaş ve kızının bakım parası olan vefakar Rüveyde anneden az zaman isteyip yavrusu için ihtiyaç duyduğu, talep ettiği özel çocukların kullanımı amacıyla tasarlanmış bebek arabası konusunda söz verdik.
“Kızım dedi zira kızım, oturamıyor ki normal engelli aracına ve tekerlekli sandalyeye. Gözümün içine bakıyor yavrum dışarı çıkmak istiyor, tedavi için gitmek durumunda kaldığımızda ise cefa çekiyor adeta cefa.”
Engelsiz yüreklerin engelleri kaldırdığı bir dünya hepimizin hayali ve bu yolda koşar adım yol alan sizlere dua ve muhabbetle darda kalmayasınız.