Su Kuyusu - Uganda

1 ADET
1.700

Uganda ve çevresinde su kuyuları açıyoruz. Kuyu bedeli 1.700 Euro.

Uganda Afrika'nın batısında Afrika Boynuzu denilen bölge üzerine kurulu bir devlettir. 45 milyonluk nüfusunu vardır . Çok fakir bir ülke olan Uganda ekonomisi genellikle tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Kuraklık, açlık, salgın hastalık gibi haberlerle gündeme gelen gana son yıllarda iç karışıklarla da anılmaktadır.

  • Dünya’da İKİ milyardan fazla insan temiz suya ulaşamıyor.
  • Sağlık şartlarına uygun olmayan suların neden olduğu kolera, ishal ve tifo gibi hastalıklardan sadece 1 dakikada 15 kişi hayatını kaybediyor.
  • Özellikle Afrika ve Asya bölgesi başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insanlar günlük su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyorlar.

Hayırseverler tarafından açılan su kuyularının yerleşim noktalarında açılması, kilometrelerce öteden su getiren insanların hayatını kolaylaştırırken aynı zamanda su kuyularının yanına hayvanların su içebileceği oluklar yapılarak bölgenin geçim kaynağı olan hayvancılık faaliyetlerine de katkıda bulunulmaktadır.

Yeimhane, mescid gibi kalıcı projelerimizin yanında Ramazan ve kurban dönemlerinde de Uganda kardeşlerimizle buluşuyoruz.

UGANDA KUYU BİLGİSİ

Ülke nüfusu

45 Milyon

Müslüman sayısı

% 12 (5.4 milyon)

Ortalama su kuyusu derinliği:

20 – 50 metre arasında

Kuyuların açılma süresi

90 ile 180 gün arasında değişebilir

Kuyuların günlük hizmet verdiği kişi sayısı

100 – 200 ailesi arasında

Uganda da ortama bir kuyu bedeli

1.700 EURO

  • Açılacak su kuyuları için SMS ile destek olmak için SU yazıp, 5560’a göndererek 50 TL bağışta bulunabilirsiniz.
  • Deniz Feneri Derneğinin banka hesaplarına ya da www.denizfeneri.org.tr üzerinden online bağış yaparak mazlumların sevinmesine vesile olabilirsiniz.

Toplam

Zekat Hesapla

Zekat Hesaplama Sonucu

* Bu hesaplama 29-04-2025 14:03:26 tarihindeki piyasa verileri kullanılarak yapılmıştır

Varlıklarınız

Borçlarınız