Haberler

Çocuklardan Kalıcı Hayırlar Geliyor…

21-10-2015

Birleşen ellerimizin üzerinde hangi iyiliklerin yükselebileceğini görmeye başladık.

Çocukları iyilikte buluşturan projemiz “İyilik Okulu” geride bıraktığımız eğitim-öğretim döneminde İstanbul’da 18 ilçedeki 22 okulda iyilik gönüllüsü öğrencilerle buluştu. Birlikte başkalarına deniz feneri olmanın ne demek olduğunu konuştuk. Ve yine birlikte, bu konuda neler yapabileceğimizi ortaya koyduk.



Mutluyuz; birleşen ellerimizin üzerinde hangi iyiliklerin yükselebileceğini şimdiden görmeye başladık.



İyilik Okulu sunumlarımızda öğrencilerin en çok dikkatini çeken mahrumiyet “susuzluk” idi. Afrika’da ve dünyanın başka yerlerinde kuraklıktan dolayı veya yer altındaki suyu kullanılabilir hale getirme konusundaki imkansızlıklar nedeniyle susuzluk yaşanan bölgelerdeki insanların mağduriyeti, iyilik elçilerinin dikkatini ve gayretini celbetti. Şefkat Koleji Gaziosmanpaşa şubesi öğrenci ve velileri Afrika Somali’de 10 000 TL’ye mal olan bir su kuyusu açtırdı. Cebir Koleji ve Sultanbeyli Gediktaş İmam Hatip Ortaokulu Bangladeş‘te Arakanlı Müslümanlar için iki su kuyusu açtırdı.



İçerisinde bulunduğumuz eğitim-öğretim yılında 4 imam hatip ortaokulu daha su kuyusu açtırmak için iyilik okulu kapsamında çalışmalara başladı.



İyi niyetleri kıta ötesine ulaşan okul idarecilerine, öğrencilere, velilere en kalbi teşekkürler…

Allah iyi niyetlere yol aldırsın..

Toplam