Haberler

Deniz Feneri “Bir Hayat Kurtar” projesi ile yüzleri güldürüyor

30-03-2015

Deniz Feneri Derneği tarafından yürütülen “Bir Hayat Kurtar” projesi kapsamında 9 yaşındaki Hüseyin’in ihtiyacı olan akülü araç temin edildi.

Deniz Feneri Derneği tarafından yürütülen “Bir Hayat Kurtar” projesi kapsamında 9 yaşındaki Hüseyin’in ihtiyacı olan akülü araç temin edildi.

9 yaşındaki doğuştan kas hastası ve aynı zamanda konuşamayan Hüseyin’e yıllar önce kas hastalığı teşhisi kondu. Tedavisi İstanbul’da başlayan Hüseyin, anne ve babasının ayrılmasıyla döndükleri Bartın’da annesi ve 4 yaşındaki kardeşiyle birlikte yaşıyorlar.

Kasları onu yürütemeyecek olsa da en azından hareket ettirecek seviyede kalsın diye terapilere gitmesi gereken ve doktor kontrolünde egzersizler yaptırılan Hüseyin’i, ayakta tutan ve duvara yaslanarak yürümesini sağlayan özel bir alet yaptırılmış. Anne Fatma Hanım, “Daha borcunu ödeyemesem ve bu konuda zorlansam da oğlumu ayakta görmek -duvara yaslanıyor tutunuyor olsa da- paha biçilmez” diyor.

Hayırsever vatandaşlar, oğlunu dışarı çıkartmak, sosyalleşmesini sağlamak ve dahası tedaviye getirip götürürken yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmak için akülü engelli aracı isteyen bu cefakâr annemizin çağrısına duyarsız kalmadılar. Sadece oğlunun engelli maaşı ve onunla ilgili aldıkları bakım ücretiyle geçinen ailemizin daha önce aldıkları yürüme egzersizi aletinden kalan borçları ve akülü araç için gereken miktar kısa sürede tamamlanarak “bir hayat daha kurtarılmış” oldu.

Deniz Feneri Derneği tarafından yürütülen “Bir Hayat Kurtar” projesi kapsamında hayata güçlükle tutunan ihtiyaç sahibi kişilerin sağlık harcamaları ve sosyal güvence için gerekli borçlanmaları gibi toplu ödeme gerektiren durumlarda elbirliğiyle özel kaynak oluşturuluyor. Proje kapsamında geçtiğimiz yıl içerisinde 23 kişiye sağlık, protez, emeklilik için gerekli prim ödemesi, ev yapımı ve maddi destek olarak 116 bin 200 TL yardım ulaştırıldı. Siz de Deniz Feneri Derneği resmi internet sitesinden, hala ışık bekleyen ihtiyaç sahibi insanların hikayelerini okuyabilir, ihtiyaç duydukları konuda destek olabilirsiniz.

Toplam