Haberler

Deniz Feneri Derneği Sınırda Bekleyen Göçmenlere Sıcak Yemek Dağıtıyor

21-09-2015

Deniz Feneri Derneği Türkiye’den Avrupa ülkelerine yürüyerek geçmeye çalışan ve Edirne’de bekleyişleri devam eden göçmenler için Sıcak Yemek dağıtıyor.

Yaklaşık 1.500 göçmen için yoğurt, ekmek, etli nohut ve pilav dağıtımı yapılıyor.

Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayönü’ndeki sıcak yemek dağıtımımıza Edirneli gönüllülerimiz destek veriyor.

Ayrıca sınırdan geçiş için günlerdir soğukta bekleyenlere battaniye ve bebek maması yardımı da yapılacak.



Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz’in konuya ilişkin açıklaması;

Derneğimiz kurulduğu günden bu yana çeşitli sebeplerle Türkiye’ye sığınmış insanlara dil, din, ırk gözetmeden sadece çaresizliklerini ve ihtiyaç sahibi oluşlarını hesaba katarak yardım yapmaktadır.

Son yıllarda özellikle Suriyeli, Türkmen, Ezidi ve sair kimliklerle ülkemize sığınmış olan insanlara barınmadan, yeme içme ihtiyacına kadar en temel yardımlar ulaştırıldı.
Biz hayırseverlerimizin iyiliklerine köprü vazifesi görüyoruz. Bu emaneti taşımaktan da milletimiz adına onur duyuyoruz.
Bu süreçte Türkiye dışında hiçbir ülke ve uluslararası kuruluş gerçek anlamda Suriye’de iç savaşın durdurulmasına yönelik gayret göstermiyor.

Çözüm olarak maalesef sadece savaş sebebiyle yerinden yurdundan ayrılanların nerede nasıl yaşayabilecekleri konuşuluyor. Ancak asıl yapılması gereken, savaşın durdurularak bu insanların kendi ülkelerinde yaşamalarını sağlamaya yönelik ciddi çalışmalar yapılmasıdır.

Öte yandan, bugün Yenikapı’da yapılan “Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses” mitingi toplumsal barışın korunmasına yönelik milletçe bir duruştur. Suriye’de önce toplumsal barış yok edilerek, beş yıldır devam eden iç savaşın zemini hazırlandı. Türkiye’de, 7 Haziran seçimlerinden itibaren toplumsal barışı yok etmek için şer odaklarının tazyikiyle sinsi bir şekilde terör olayları tırmandırılmakta; 1 Kasım’da yapılacak seçimlere gölge düşürülmeye çalışılmaktadır. Türkiye’nin Suriye olmaması için; millet olarak birlik ve beraberliğimizi göstermek açısından, sivil toplum kuruluşlarının tertip ettiği, milletçe teröre karşı tek ses olarak birliğimizi göstereceğimiz bugünkü Yenikapı mitingini önemsiyoruz."

Toplam