Haberler

DENİZ FENERİ ETİYOPYA'DA İYİLİĞİN PEŞİNDE…

09-05-2016

İnsanlığın iyilik eli Deniz Feneri Derneği, 5 kıtada 32 ülkede adak, akika ve şükür kurbanı kesimi, su kuyusu, gıda, sağlık, eğitim ve mescid yardımı yaparak yüzbinlerce ihtiyaç sahibine ulaşmaya devam ediyor.

İyilik gönüllülerinin son durağı Afrika kıtasının önemli ülkelerinden Etiyopya oldu.

Deniz Feneri ekipleri, yokluk içinde yaşayan Etiyopyalı ihtiyaç sahiplerine de toplamda 143 hisse kurban keserek 2200 kişiye kurban eti dağıttı.

Ayrıca Etiyopya’da Kırklar Mescidi’nin açılışı yapıldı. Bölgede bir okulun da tadilatı yapıldı. Ayrıca okula sıra, bilgisayar ve laboratuvar malzemesi de verildi.

DENİZ FENERİ YILIN ONİKİ AYINDA KURBAN KESİYOR

Yılın 12 ayı 5 kıtada 32 ülkede adak ve akika kurban kesimi gerçekleştiren Deniz Feneri Derneği’nin kurban eti dağıttığı ülkeler arasında, Filistin’den Afrika’nın en ücra bölgelerine kadar çeşitli ülkeler bulunuyor. İyilik gönüllülerinin önceliği Suriye krizinden etkilenen muhacirler oldu. Türkiye içindeki ve Suriye içerisindeki çok sayıda kampta sıcak yemek dağıtımından kurban eti, gıda ve giyim malzemesi dağıtımına kadar çeşitli yardımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor.

İyiliğin gönüllü neferleri Deniz Feneri Derneği ekipleri Afrika'da da yoğun bir kurban çalışması yürütüyor. Hayırseverler tarafından vekâleti verilerek derneğimize bağışlanan adak, akika ve şükür kurbanları yıl boyunca dünyanın çeşitli ülkelerinde ve Türkiye’de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Çok sayıda su kuyusu açan, gıda dağıtımı yapan, mescid açan, okul açarak eğitime destek veren Deniz Feneri ihtiyaç duyulan birçok ülkede adak, akika ve şükür kurbanları keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

MAZLUM COĞRAFYALARA ÖNCELİK VERİLİYOR

Deniz Feneri’nin 2015’te adak, akika ve şükür kurbanı kestiği ülkeler arasında Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filipinler-Moro, Gana, Gürcistan, Irak, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Moğolistan, Moritanya, Nijer, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tanzanya, Tayland-Patani, Yemen, Uganda, Zimbabwe, Filistin, Kosova, Bosna Hersek, Karadağ ve Makedonya bulunuyor. İhtiyaç sahibi ailelere ulaşan Deniz Feneri bu bölgelerde yaşanan çatışmalar, kuraklık, kıtlık veya fakirlik sebebiyle zor durumda kalmış ailelere yardım elini uzattı.

Deniz Feneri’nin yardım organizasyonu çerçevesinde dünyanın dört bir yanına dağılan iyilik gönüllüleri, sadece kurban eti götürmekle kalmıyor, aynı zamanda hayat şartlarını iyileştirmeye yönelik projelerle de onların yanında yer alıyor. Kurban organizasyonu ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde yapılıyor. Deniz Feneri, bu ülkelerin yanı sıra dünyanın diğer mazlum coğrafyalarında da çeşitli projelerle mağdurların yanında yer alıyor ve onlara umut ışığı oluyor.

Toplam