Haberler

Deniz Feneri Kurban Gönüllüleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

24-09-2016

Deniz Feneri Derneği, Kurban Bayramı’nda yurt içinde ve yurt dışında yaptığı organizasyonun değerlendirmesini İstanbul Zeytinbunu'nda bulunan dernek genel merkezi'ndeyaptı. Kurban organizasyonunda görev alan Deniz Fenerigönüllüleri, yaptıkları çalışmaları sıraylakatılımcılara aktardılar.

Afrika, Ortadoğu, Güney Asya ve yurt içindetoplamda 33 ülkedebağışçıların Kurban yardımlarını muhtaçlara ulaştıran Deniz Feneri Yönetim Kurulu Üyeleri ve gönüllüleri ile 2016Kurban Organizasyonu’nu masaya yatırdı.

Toplantıya, Genel Başkan Av Mehmet Cengiz veYönetim Kurulu Üyeleri ilekurban organizasyonunda görev alan gönüllüler katıldı. Dünyanın dört bir yanında kurban kesimi ve dağıtımı yapan gönüllüler, yaptıkları çalışmalarıdetaylı bilgiler vererek anlattılar.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Av Mehmet Cengiz, yapılan kurban organizasyonunun son derece başarılı geçtiğini bildirerek, başarılarının kendilerine olan ilgiyi her yıl artırdığını ifade etti.

Asıl görevlerinin mazlum coğrafyalara iyilik götürmekolduğunu ifade eden Cengiz; “Gittiğimiz her yere Müslümanın Müslümana olan muhabbetini taşıyacağız. Dünya’da olan biten bütün gelişmelere zulümlere kayıtsız kalamayacaklarını da sözlerine ekledi

Ülkelere dair detaylı bilgiler verildi.

Daha sonra sırasıyla bütün gönüllüler Deniz Feneri Derneği’nin Kurban Organizasyonunda görev aldıkları ülkeler hakkında sunduğu değerlendirmeye geçildi.Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Gana, Kenya, Moritanya, Nijer, Somali, Sudan, Tanzanya, Uganda, Afganistan, Bangladeş, Endonezya, Filipinler, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Pakistan, Sri Lanka, Tayland-Patani, Arnavutluk, Bosna, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Filistin, Irak, Lübnan, Suriye, Yemen hakkında detaylı bilgiler verildi. Deniz Feneri'nin bölgelerdeki yardım koordinatörleri sorumlu oldukları ülkelerdeki genel durumun yanı sıra kriz bölgelerine dair kritik bilgiler ve derneğin yaptığı faaliyetleri anlattılar.

Toplam