Haberler

Deniz Feneri Kurban Hazırlıklarını Gözden Geçirdi

20-09-2014

Her yıl olduğu gibi bu yıl da vekâletle kurban kesecek olan Deniz Feneri, 32 ülkede görev alacak kurban gönüllüleri ile kurbana hazırlık toplantısı yaptı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da vekâletle kurban kesecek olan Deniz Feneri, 32 ülkede görev alacak kurban gönüllüleri ile kurbana hazırlık toplantısı yaptı.

Deniz Feneri Derneği, kurulduğu günden bu yana hayırseverlerin kurbanlarını ülkemizde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde keserek, kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Bu yıl da vekâletle kurban kesmek için tüm hazırlıklarını tamamlayan dernek, hayırseverlerin kurbanlarının kesileceği ülkelerde görev alacak gönüllüleriyle İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan genel merkezinde bir toplantı yaptı.

Kurbana hazırlık ve bilgilendirme programı, kurban gönüllüleri ile yapılan kahvaltı ile başladı. Kahvaltının ardından misafirlerle beraber konferans salonuna geçildi.

Konferans salonunda bulunan misafirlere Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri Nurettin Ertemel bir açılış ve hoş geldiniz konuşması yaptı. Ardından Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan, kurban gönüllülerine Deniz Feneri’nin kurban hassasiyetleri ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra misafirlere geçtiğimiz yıllarda kesilen kurban görüntülerinden derlenmiş görüntüler izletildi.

Sinevizyon gösteriminin ardından Deniz Feneri İletişim Koordinatörü Recep Koçak, kurbanda yapılması ve yapılmaması gerekenlerin anlatıldığı bir sunum yaptı.

Recep Koçak yaptığı sunumda, bu yıl Deniz Feneri’nin yurt dışı kurban kesimlerinde görev alacak gönüllülere geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen organizasyonlardan derlenen görüntüleri izleterek derneğin kurban kesimi ile ilgili hassasiyetlerini tek tek anlattı.

Recep Koçak’ın konuşmasını bitirmesinden sonra fotoğraf sanatçısı Murat Gür, kurban görevlisi olacak gönüllülere fotoğraf ve video çekimi ile ilgili temel bilgileri içeren bir sunum yaptı.

Akit Gazetesi Hüseyin Öztürk ise yaptığı kısa konuşmada, “Deniz Feneri kurulduğundan beri derneğin gönüllüsü ve bağışçısıyım. Bu yıl Kosova’da kurban görevlisi olarak bulunacağım. Bu organizasyonun bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Ardından Deniz Feneri Derneği Genel Kurul Üyesi Av. Rıza Saka, kurban gönüllülerine geçtiğimiz yıllarda kurban görevlisi olarak gittiği ülkelerde yaşadığı önemli olayları ve tecrübelerini anlattı.

Uzman Dr. İlker İnanç Balkan ise kurban görevlisi olarak yurtdışına gidecek gönüllülere; gitmeden önce, gittikleri ülkede ve geri döndüklerinde sağlık açısından almaları gereken önlemlerle ilgili önemli bilgileri içeren bir sunum yaptı.

Dr. İlker İnanç Balkan’dan sonra Deniz Feneri Gönüllüsü Orhan Kılıç, geçmişte kurban görevlisi olarak gittiği ülkelerde kazandığı tecrübelerini paylaştı.

Kapanış konuşmasının yapılmasının ardından kurban görevlisi olacak olan gönüllülerimizin soruları cevaplandı.

Genel Başkan yardımcısı Turan Yalçın’ın da hazır bulunduğu ve kurban hazırlıklarının gözden geçirildiği program, Deniz Feneri Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz’in teşekkür konuşması ile sona erdi.

Toplam