Haberler

Deniz Feneri Osmanlı Yurdu Bosna Hersek'e 1 Tır Dolusu İnsani Yardım Gönderdi

17-10-2016

Yüzyılın İyilik Hareketi´ne yardım talebi bu kez Bosna Hersek´ten geldi.

Deniz Feneri Derneği, dünyanın neresinde olursan olsun kendisine ulaşan yardım taleplerine imkânlar ölçüsünde cevap vermeye devam ediyor.



Deniz Feneri Derneği’nin, partneri Emmaus vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 280 koli muhtelif giyim (21.220 parça), 150 koli gıda, 150 koli temizlik, 346 paket hasta bezinden oluşan insani yardım tırı Bosna Hersek’e ulaştı.



Ege temsilciliği tarafından özenle hazırlanan giysi kolilerinde bir ailenin bütün fertleri için çoraptan eteğe, pantolona, kazağa ve ayakkabıya kadar tüm ihtiyaç kalemleri yer alıyor.



Bosna Hersek’e gönderilen malzemeler arasında temel gıda maddelerinin bulunduğu koliler, temizlik malzemeleri ve yatağa bağlı olarak yaşamlarını sürdüren hastalar için 346 paket hasta bezi bulunuyor.



Yardım malzemesi hem partner kuruluşun rehabilitasyon merkezindeki hasta ve muhtaç insanlara hem de derneğe kayıtlı ailelerin kullanımına sunulacak.



Derneğin Ege Bölge Temsilcisi Harun Ece, yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'in Osmanlı emaneti olduğunu söyleyerek bu bölgeye ve bu bölgedeki bütün ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım etmeye devam edeceklerini söyledi.



Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz ise yaptığı yazılı açıklamada, “Bosna-Hersek bizim kardeş ülkemizdir, ata yadigârıdır, Osmanlı'nın emanetidir, 1998 yılında kurulan Deniz Feneri Derneği ilk günden beri Boşnak kardeşlerimizin her zaman yanında olmuştur.



Boşnak kardeşlerimize giyim, gıda, temizlik ve hasta bezi yardımı yapılacak. Deniz Feneri Derneği olarak uzun süredir Bosna-Hersek’e yardımlarımızı sürdürüyoruz. Çünkü 18 yıldır ‘İşimiz Sadece İyilik’ hassasiyetiyle bu Rahmani yolda yürüyoruz” ifadesini kullandı.

Toplam