Haberler

Şanlıurfa Temsilcimiz Osman Gerem'e Büyük Onur

15-03-2016

Deniz Feneri'nin Şanlıurfa temsilcisi Osman Gerem, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki iyilik ödülüne layık görüldü.

İyiliğe sevgiye ve yardımlaşmaya adanmış bir ömür yaşayan Deniz Feneri'nin Şanlıurfa temsilcisi Osman Gerem, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki iyilik ödülüne layık görüldü. \"\"

Türkiye Diyanet Vakfı'nın geçen yıl ilkini düzenlediği "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde bu sene kendisinin de isminin açıklandığını hatırlatan Gerem, "Bizler bu çalışmaları yaparken iyilik ödüllerini alalım diye yapmadık. Bizim asıl iyilik ödüllerimiz Yüce Allah'ın katındaki ödüllerdir. Bizler bu inanç ve gayretle çalışıyoruz. Asıl bu ödülü binlerce isimsiz kahraman hak ediyor. Bizim tarlamız iyilik tarlası. İyilik tarlasında da kötülük yeşermez" diye konuştu.

Şanlıurfa'da 5 yıl önce kurulan Şanlıurfa STK'ları İnsanı Yardım Platformu'nun başkanlığını da yapan Gerem, başta Türkiye ve Suriye olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerindeki ihtiyaç sahipleri için çalışmalar yapıyor.

Deniz Feneri Derneği'nin Şanlıurfa temsilcisi ve aynı zamanda İnsanı Yardım Platformu’nun da başkanı olarak yaptığı yardımlar nedeniyle Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu yılki iyilik ödülüne layık görülen Osman Gerem, mazlum ve mağdur insanların umudu olmaya devam ediyor. Gerem yaptığı açıklamada, hayır işlerini babasından öğrendiğini söyledi.

Babasının, evdeki son erzakı yardıma muhtaç komşusuna vermesinden çok etkilendiğini anlatan Gerem, "O zaman henüz 10 yaşındaydım. Daha sonraki dönemlerde hep yardım çalışmalarının içerisinde oldum. Ramazanda ekmek dağıtırdım, zamanla bu yardım çalışmalarını genişleterek daha çok kişiye ulaşmaya başladık" diye konuştu.

"İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır" hadisini kendisine şiar edindiğini vurgulayan Gerem, yardım çalışmalarına önce çevresinden başladığını, daha sonra ise bu halkayı genişlettiğini dile getirdi.

Gerem, hayatı boyunca yardım alanla yardım eden arasında bir köprü olduğunu kaydetti.

"İyilik tarlasında kötülük yeşermez"

Veren elle alan eli buluşturduklarını anlatan Gerem, şöyle konuştu:

"Çeçenistan, Afganistan, Bosna Hersek, Somali, Arakan, Irak ve en son Suriye'deki iç savaşta mağdur olan kardeşlerimize ulaşmaya çalıştık. Merhamet, şefkat ve sevgilerinden dolayı başta Şanlıurfalı hayırseverler olmak üzere bizlere yardım ulaştıranlara müteşekkirim. Bizler yardım alanla yardım yardım eden arasında köprü olmaya çalışıyoruz. Bu yardım faaliyetlerinde de binlerce isimsiz kahramanın alın teri var. Allah onlardan razı olsun."

Toplam