Haberler

Deniz Feneri'nin 2014 yurt dışı yardımları 12 milyon USD oldu

09-04-2015

Deniz Feneri Derneği 2014 yılında yurt içinde yaptığı yardımların yanı sıra dünyanın 31 ülkesine de yardım ulaştırdı.

Deniz Feneri Derneği 2014 yılında yurt içinde yaptığı yardımların yanı sıra dünyanın 31 ülkesine de yardım ulaştırdı.

"Yeryüzünde son yoksula ulaşıncaya kadar çalışacağız" anlayışıyla 1996 yılında yola çıkan Deniz Feneri, 2014 yılında dünyanın 31 ülkesine 12 milyon USD değerinde yardım ulaştırdı.

1996 yılında bir televizyon programı ile başlayan Deniz Feneri Derneği iyilik yolculuğuna 19 yıldan beri devam ediyor. Bu güne kadar yurt içinde yaptığı yardımların yanı sıra dünyanın toplam 60 ülkesine yardım ulaştıran Dernek bağışçılarından aldığı destekle 2014 yılında da yurt dışı yardımlarıyla dünyanın 31 ülkesindeki yoksulların yüzünü güldürmeye devam etti.

Deniz Feneri Derneği tarafından yürütülen yardım faaliyetleriyle 2014 yılı içerisinde; Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna-Hersek, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filipinler, Filistin, Gana, Gürcistan, Irak, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Moğolistan, Moritanya, Nijer, Orta Afrika Cumhuriyeti, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tanzanya, Uganda, Yemen ve Zimbabve ülkelerindeki on binlerce yoksul insana ulaşıldı.

2014 yılında toplam 12 milyon 271 bin 201 dolar değerinde nakdi ve ayni yardım ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıldı. Yapılan yardım kalemleri arasında; gıda, sağlık ve eğitim yardımları başı çekerken, adak ve kurban bağışları, nakit yardımları, yetimlerin ihtiyaçları için yapılan yardımlar, su kuyuları, mescit imarları, giyim ve yakacak yardımları da yer aldı.

Deniz Feneri Derneği’nin 2014 yılı yurt dışı yardımlarında en çok yardımın yapıldığı ülke Suriye oldu. Bölgede yaşanan iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve komşu ülkelere kaçan sığınmacılara; giyecek, yakacak, gıda, çadır ve battaniye gibi acil yardım kalemlerinden toplam 9 milyon USD değerinde ayni yardımlar yapıldı.

Yapılan yurtdışı yardımları TİKA’nın Yurtdışı Yardımları Envanterine işlendi.

Toplam