Haberler

Filistin'e Yardımlar Devam Ediyor

29-08-2014

Savaş sırasında ekmek, su, mutfak malzemesi, tüp, ocak ve nakit gibi en temel yardımlarda bulunan Deniz Feneri Derneği, ateşkes kararıyla birlikte Filistin yardımlarını artırmak için harekete geçti.

Savaş sırasında ekmek, su, mutfak malzemesi, tüp, ocak ve nakit gibi en temel yardımlarda bulunan Deniz Feneri Derneği, ateşkes kararıyla birlikte Filistin yardımlarını artırmak için harekete geçti.

Deniz Feneri, İsrail saldırılarının başladığı günden bu yana Gazzeli kardeşlerimize çeşitli yardımlar ulaştırdı,Filistinli Müslümanları bu zor günlerinde yalnız bırakmadı.

Dernek, İsrail’in son saldırılarını takip eden günlerden itibaren Gazze’de 1800 aileye gıda, 650 aileye nakit yardımında bulundu.

Cebaliye, Şücaiyye, Beyt Lahya, Refah, Han Yunus ve Beyt Hanun’da yaşayan Filistinlilere her gün 30 bin ekmek dağıtıldı. 500 aileye üçlü ocak, tüp gaz ve mutfak malzemesi yardımları yapıldı.

Ayrıca Gazze'de her gün 1200 ailenin evine 300 bin litre su ulaştırıldı. Günlük maliyeti 3600 Dolar olan 300 bin litre su dağıtımına, 10 gün devam edildi.

Yapılan su dağıtımları ile 1200 aileden yaklaşık 8500 ferdin su sıkıntısı giderildi. Su dağıtımı 7 bölgede yapılıyor; Cebaliye, Han Yunus, Betlhya, Beythanun, Şucaiyye, Rahaf, Şatti.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz,Gazze’de ateşkes ilanıyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı;

“Tam 51 gün süren son İsrail saldırılarıyla taş taş üzerinde kalmadı Filistin’de.2 bin 145 kişi öldü, 11 bin 100 kişi yaralandı. Tüm bu acılara rağmen ateşkes haberini sevinçle karşıladık. Deniz Feneri Derneği dünyanın birçok ülkesinde yardım çalışmaları organize ediyor ve elbette ki bu ülkeler içerisinde Filistin’in ayrı bir yeri ve önemi var. Derneğimiz tüm zamanlar boyunca Filistin halkı için insani yardımlar yapmıştır. Son saldırılarda 1800 aileye gıda, 650 aileye nakit yardımı yapıldı. Cebaliye, Refah, Han Yunus, Beyt Hanun, Şücaiyye ve Beyt Lahya bölgelerinde her gün 30 bin adet ekmek dağıtıldı. 500 aileye üçlü ocak, tüp gaz ve mutfak malzemesi verildi. Ayrıca Cebaliye, Han Yunus, Beyt Lahya, Beyt Hanun, Şucaiyye, Refah ve Şatti başta olmak üzere yedi bölgede de su dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında bin 200 ailenin evine biner litre su ulaştırıldı.

Şimdi bundan sonraki süreçte özellikle barınmaya yönelik yardımlarımızı artırmayı hedefliyoruz. 2009 yılındaki İsrail saldırılarından sonra Gazze’ye 192 adet afet evi ulaştırmıştık. Bu evler sağlık kabini ve anaokulu olarak kullanıldı. Aynı evler son saldırılarda evleri yıkılan Filistin halkı tarafından barınma amaçlı olarak kullanıldı. Ekmek, temiz içme suyu, nakit ve gıda gibi temel insani ihtiyaç malzemeleri yardımlarımız devam ediyor. Lakin şu an barınma sorunu Filistin’de ekmek kadar su kadar elzem. Ateşkes haberiyle birlikte bölgedeki partner kuruluşlarımız olan Selam Derneği ve İslam Cemiyeti aracılığıyla barınma sorununa çözüm anlamına gelecek hazırlıklar başlattık. Hazırlıklarımız devam ediyor.”

Toplam