Haberler

İylik Kervanı Türkmenler İçin Yola Çıktı

04-01-2016

Deniz Fenerin Derneği, Safranbolu Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle düzenlenen organizasyonda, Bayırbucak Türkmenleri için toplanan insani yardımlar Safranbolu'dan uğurlandı.

Yardım tırlarının uğurlanması için düzenlenen törene, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy,

İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İlçe Emniyet Müdürü Musa Kansu, İlçe Müftüsü Hasan Güneş,

Deniz Feneri Derneği AnkaraŞube Koordinatörü Hamit Kunt, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve basın mensupları katıldı.

Törende konuşan Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt,”Değerli Safranbolulular bu soğuk kış gününde hemen yanı başımızdakiBayırbucak Türkmenlerini unutmadığınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Komşusu açken kendisitok uyumayan bir Peygamberin ümmetiyiz. Allah’a binlerce kere hamd ediyorum ki özellikle bu coğrafyadayaşayan millet bu ümmetin bir parçası. Özellikle bu inancı dünyaya örnek olabilecek şekilde temsil ediyor.

Ben bu vesile ile böylesi büyük bir kampanyayı başlatan ve kısa bir sürede tırlar dolusu yardımı toplayanbaşta Safranbolu Belediye Başkanımız ve Hayır Çarşımız olmak üzere Safranbolu halkına sonsuz teşekkürlerimi

iletiyorum. İnşallah orada büyük sıkıntılar yaşayan kardeşlerimize hayırlısı ile ulaşır ve yaralarına bir nebze de olsa çare olur. Allah hepinizden razı olsun“ dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise; “Yaklaşık 25 gün önce Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası başlatmıştık.Safranbolu Belediyesi, Safranbolu Kaymakamlığı, Karabük Üniversitesi,

Safranbolu ve Karabük Müftülükleri, Deniz Feneri Derneği, Yağmur Derneği, Ensar Vakfı,Hayrat Vakfı, Memur-Sen, MÜSİAD, Beşir Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve Sultan Vakfıpaydaşlığında ‘Gün Birlik Zamanı’ diyerekbaşlattığımız yardım kampanyasında sona gelmişbulunmaktayız. Kampanya kapsamında yardımseverlerin sağladığı un, kuru gıda, temizlik malzemesi,battaniye, kışlık giysi, bebe bisküvisi ve bebek bezlerinden oluşan yardım malzemelerimizi ‘komşusuaçken tok yatan bizden değildir’ sözünden hareketle kardeşlerimize ulaştırma niyetiyle çok önemli olan bir kampanyayı şu an yollayacağımız yardım tırlarıyla sonuçlandırmış olacağız” dedi.

Kampanya kapsamında 4 tır un, 1 tır bot, 1 tır gıda, temizlik malzemesi,soba, bebek bezi, bebek maması ve giysiden oluşan 6 tır insani yardım malzemesi toplandı.

Toplanan yardımları taşıyan tırlar dualarla yola çıkarıldı.

Toplam